07:03 13.11.2020

Криклій не зміг зустрітися з прем'єром Казахстану Маміним - казахська сторона не змогла підтвердити час зустрічі

2 хв читати
Криклій не зміг зустрітися з прем'єром Казахстану Маміним - казахська сторона не змогла підтвердити час зустрічі

Зустріч міністра інфраструктури України Владислава Криклія і посла України в Республіці Казахстан Петра Врублевського з прем'єр-міністром Республіки Казахстан Аскаром Маміним не була офіційно підтверджена казахською стороною і тому не відбулася, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі міністерства.

Як зазначають у міністерстві, в програмі візиту Криклія в Казахстан планувалася зустріч з Маміним у понеділок, 10 листопада, проте зустріч не була остаточно підтверджена казахською стороною. Дата і час зустрічі кілька разів змінювалися і підлягали уточненню, включно з планами на 12 листопада.

"Мета візиту Міністра інфраструктури в Казахстан - активізація транзиту з Азії в ЄС за альтернативним маршрутом в обхід Росії. Очевидно, така позиція міністра викликала чергову медіатаку серед проросійських ЗМІ та поширення фейків", - наголосили в Міністерстві інфраструктури.

У Мінінфраструктури також зазначили, що поширювана деякими українськими ЗМІ інформація про нібито "фальсифікації" ПЛР-тестування українською стороною є наклепом.

"Тестування міністр інфраструктури проходив в лабораторії Into Sana в Києві перед відльотом у відрядження", - зазначили в прес-службі міністерства.

"За дивним збігом обставин, низка ЗМІ, пов'язаних із олігархами, поширили фейкову інформацію про "таємні переговори" міністра інфраструктури із закупівлі колісних пар, вироблених в Казахстані. Наголошуємо, що Міністерство інфраструктури діє відповідно до Конституції виключно в рамках своїх повноважень. Міністерство не є суб'єктом господарювання і не веде переговорів щодо господарської діяльності підприємств або їх закупівель", - повідомили в прес-службі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих атак за добу постраждали понад 60 цивільних осіб, серед них щонайменше дев’ятеро дітей - Клименко

Російська армія за добу 23 рази обстріляла прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей

Усіх постраждалих у результаті ранкового ракетного удару по Балаклії госпіталізовано у стані середньої тяжкості

Убито двох і поранено вісьмох людей унаслідок російської атаки Донецької області - поліція

У Хмельницькій області вночі збито один безпілотник типу "Shahed"

У результаті ворожого обстрілу в Запоріжжі пошкоджено 20 будинків і заклади соцсфери

Влучень ворожих снарядів у Полтавській області немає

ВМС України знищили два ворожі "шахеди"

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, поранено п'ятьох осіб

ППО збила дев’ять ракет і десять шахедів у Дніпропетровській області, поранено чотирьох людей, серед них семирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА