12:31 01.06.2018

Охорону Бабченка забезпечує СБУ

2 хв читати
Охорону Бабченка забезпечує СБУ

Керівник Управління державної охорони Валерій Гелетей заявляє, що охорону російському журналісту Аркадію Бабченку, на якого російські спецслужби готували замах, на сьогодні забезпечує Служба безпеки України.

"Забезпечують фахівці СБУ", - сказав Гелетей в п'ятницю в Києві, відповідаючи на відповідне запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

Він високо оцінив спецоперацію української спецслужби з виявлення і розкриття підготовки замаху на журналіста і теракту. "Це дуже скрупульозна робота, і СБУ спрацювала на 100%. Вони задокументували всі ключові речі, необхідні для того, щоб у цієї справи були перспективи в суді. А ось для впіймання основного замовника треба було виїжджати в Росію", - підкреслив В.Гелетей.

Як повідомлялося, увечері 29 травня з'явилася інформація про вбивство А.Бабченка, але вже наступного дня глава СБУ Василь Грицак заявив, що це було частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста, а сам А.Бабченко вийшов до присутніх на брифінг представникам ЗМІ.

Глава СБУ повідомив про затримання в Києві в середу організатора "вбивства" А.Бабченка, ним виявився виконавчий директор ТОВ "Українсько-німецьке спільне підприємство (УНРП) "Шмайсер" (Вишневе, Київська обл.) Борис Герман. Загалом організатор злочину готував усунення 30 людей в Україні на замовлення російських спецслужб, які також поставили йому завдання закуповувати за їхні кошти зброю і боєприпаси і створювати закладки в центрі України.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що повний список із 30 людей, які могли стати жертвами російських спецслужб поряд з А.Бабченком, вже отримано і кожному з цього списку буде надана охорона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА