RU
 

Лукашенко кличе глав інших держав на парад у Мінськ

Корреспондент.net,  5 травня 2020, 13:53
0
263
Лукашенко кличе глав інших держав на парад у Мінськ
Лукашенко направить запрошення на парад главам країн колишнього СРСР

Проведення військового параду 9 травня в Мінську не погіршить епідеміологічну ситуацію в країні, вважає білоруський лідер.

 
 
Президент Білорусі Олександр Лукашенко направить головам інших держав колишнього СРСР запрошення на військовий парад, який пройде 9 травня в Мінську, всупереч рекомендаціям Всесвітньої організації охорони здоров'я.
 
Про це сьогодні, 5 травня, повідомило інформагентство БелТА з посиланням на заяву Лукашенка.
 
"Правильно було б зібратися в Мінську. Це республіка, яка була стерта з лиця землі, яка першою прийняла удар. Це найбільш постраждала республіка - живий пам'ятник війні", - сказав білоруський лідер.
 
Раніше Лукашенко заявив про намір провести військовий парад на честь 75-річчя Перемоги в Мінську, незважаючи на критику цієї ініціативи з боку ВООЗ.
 
За словами офіційного представника ВООЗ в Білорусі Батира Бердикличова, особливе занепокоєння викликає можлива участь в параді літніх людей, серед яких відзначається важкий перебіг захворювання та високий рівень смертності від COVID-19.
 
У свою чергу, Лукашенко висловив упевненість, що масові заходи на честь Дня Перемоги і військовий парад не погіршать епідеміологічну ситуацію в країні.
 
Як повідомлялося раніше, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не може скасувати військовий парад до 9 травня на честь 75-річчя Перемоги через пандемію коронавірусу COVID-19.
 
Нагадаємо, президент Білорусі Олександр Лукашенко впевнений, що введені у зв'язку з пандемією коронавірусу карантинні заходи в різних країнах не дадуть позитивного результату.
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: БеларусьЛукашенко9 мая
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі