Renault повідомила про рекордні збитки за 2020 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Renault повідомила про рекордні збитки за 2020 рік

Технології&Авто
1092
Французький концерн Renault прозвітував про рекордно високі збитки за 2020 рік. Як повідомляє Bloomberg, компанія пояснила ці результати національними локдаунами для стримування поширення COVID-19, які значно знизили продажі автомобілів в Європі.
Автовиробник повідомив про чистий збиток у розмірі 8 млрд євро торік. Значна шкода бізнесу Renault була нанесена в першому півріччі 2020 року, коли перші національні локдауни заморозили виробництво і вдарили по попиту.
«2021 рік, ймовірно, буде важким, враховуючи невизначеність, пов’язану з кризою в галузі охорони здоров’я, а також брак електронних компонентів, – сказав Лука де Мео, виконавчий директор групи. – Прибутковість та отримання грошових коштів є пріоритетом».
Водночас французька компанія відзначає, що бізнес значно покращився за останні шість місяців 2020 року, забезпечивши маржу операційного прибутку в розмірі 3,5% і позитивний операційний вільний грошовий потік.
Наразі перед де Мео стоїть складне завдання: оптимізувати роздуту структуру витрат і надлишкові виробничі потужності, одночасно заспокоюючи французьку державу – найбільшого акціонера Renault – щодо збереження робочих місць в країні. Минулого місяця генеральний директор представив план, націлений на підвищення операційної маржі на понад 3% до 2023 року і не менше 5% до середини десятиліття.
Renault вже виконала 60% плану зі скорочення витрат на 2 млрд євро. Хоча компанія не представляє ніяких перспектив, вона попередила, що глобальна нестача автомобільних чіпів може привести до скорочення її виробництва на 100 000 автомобілів в цьому році, а дефіцит досягне свого піку в ІІ кварталі.
Продажі Renault впали більш ніж на п’яту частину у 2020 році до 2,95 млн автомобілів.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас