15:24 24.05.2018

НАБУ ніколи не розслідувало справ стосовно Манафорта

2 хв читати
НАБУ ніколи не розслідувало справ стосовно Манафорта

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) спростовують інформацію про нібито припинення розслідування кримінального провадження стосовно колишнього голови передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа Пола Манафорта, наголошуючи, що бюро ніколи не розслідувало справ стосовно П.Манафорта.

"Національне антикорупційне бюро України також неодноразово офіційно заявляло, що НАБУ як правоохоронний орган, покликаний розслідувати корупцію  українських топ-посадовців, не уповноважене проводити офіційне розслідування причетності Пола Манафорта до одержання коштів від Партії Регіонів. Він не був і не є українським державним службовцем і тому не є підслідним НАБУ", - йдеться в повідомленні НАБУ в четвер.

При цьому в бюро нагадали, що після оприлюднення інформації про наявність імені П.Манафорта в матеріалах, переданих НАБУ (так звана чорна бухгалтерія Партії регіонів), у відповідь на запити ЗМІ бюро прийняло рішення опублікувати деякі фрагменти документів.

"У коментарі до цієї публікації від 18 серпня 2016 року, зокрема, зазначалося, що ім’я Пола Манафорта справді згадується на окремих аркушах у зв’язку з певними статтями витрат. Водночас у заяві наголошувалося, що наявність прізвища Пола Манафорта у списках "чорної бухгалтерії Партії Регіонів" не означало, що він дійсно отримував ці кошти, адже у графі отримувачів містилися підписи інших осіб", - пояснюють уНАБУ.

У бюро також інформують, що з червня 2017 року за рішенням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) усі матеріали справи "чорної бухгалтерії Партії регіонів", крім епізоду можливого отримання неправомірної вигоди головою Центральної виборчої комісії України, було передано департаменту спецрозслідування Генеральної прокуратури України, який розслідує справу про узурпацію влади колишнім президентом України Віктором Януковичем і його оточенням.

"Отже, фактично з червня 2017 року органом досудового розслідування у цій справі є саме ГПУ. Детективи НАБУ надавали колегам сприяння у складі спільної слідчої групи з метою реалізації напрацювань, зроблених ними упродовж попереднього року", - резюмують у НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

Україна зацікавлена в розвитку відносин з Асоціацією держав Південно-Східної Азії - зустріч Зеленського з президентом Індонезії

Силы обороны держат под контролем 70% Волчанска, в городе идут бои – ОСГВ "Хортица"

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранено мирну жительку - поліція

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА