ua en ru

СБУ попередила антиукраїнську акцію російських спецслужб

СБУ попередила антиукраїнську акцію російських спецслужб Фото: СБУ (РБК-Україна)

Спецслужби РФ планували провести у Брюсселі акцію з дискредитації України, заявили в СБУ

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) спільно з Нацполіцією попередили в Києві спробу провести антиукраїнську акцію, організовану та профінансовану з боку російської влади. Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Оперативники Служби безпеки України встановили, що спецслужби РФ планували провести у Брюсселі акцію з дискредитації України перед європейською спільнотою. Провокатори планували звинуватити українську владу нібито в утисках журналістів та "вільної преси", - заявили в СБУ.

У спецслужбі повідомили, що для цього до Брюсселю виїхали кілька громадян України для участі в круглому столі на тему "Порушення прав людини, обмеження свободи преси та політичні репресії в Україні".

"Для посилення "ефекту" від їхнього виступу та надання додаткової "правдивості", організатори планували пряме включення з Києва, під час якого проплачені "блогери" та "журналісти" мали підтвердити інформацію про утиски і переслідування", - зазначили в Службі безпеки.

У СБУ заявили, що "блогерам" і "журналістам" організатори мали заплатити по 100 гривень.

"Для унеможливлення їх ідентифікації європейськими партнерами куратори зобов’язали одягти "масовку" чорні окуляри у зв’язку із нібито переслідуваннями в Україні та побоюваннями за власне життя", - розповіли в СБУ.

За даними Служби безпеки, у цій акції мала взяти участь колишній народний депутат від "Партії регіонів" Олена Бондаренко.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала в Запоріжжі пропагандиста терористичної організації ДНР.