12:31 08.09.2020

Верховний Суд залишив розгляд справи Стерненка в Одесі

2 хв читати
Верховний Суд залишив розгляд справи Стерненка в Одесі

Верховний Суд України відхилив клопотання активіста Сергія Стерненка про перенесення розгляду справи щодо нього з Одеси до Києва.

"Справу проти мене залишають в Одесі. Повного тексту рішення немає. Верховний Суд залишає моє судилище там, де всім керує замовник нападу на мене. Там, де на мене напали прямо перед першим же засіданням", - написав Стерненко у Facebook у вівторок.

За його словами, у такий спосіб Верховний Суд підтримав позицію прокурора, який заявив, що "перенесення розгляду справи Стерненка до Києва не гарантує, що замахи на нього припиняться". Активіст також зазначив, що суд пішов до нарадчої кімнати, не давши йому "сказати важливу репліку".

Крім того, Стерненко повідомив, що прокурором у його справі виступив той самий державний обвинувач, що і в справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Згодом на сторінці Верховного Суду у Facebook з'явилося повідомлення, що розгляд кримінального провадження стосовно Стерненка продовжиться в Одесі.

"8 вересня 2020 року колегія суддів Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду залишила без задоволення клопотання захисника Сергія Стерненка, якого обвинувачують в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України) та в носінні холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 263 КК України), про направлення кримінального провадження стосовно Стерненка з Приморського районного суду міста Одеси до Шевченківського районного суду міста Києва", - йдеться в повідомленні.

При цьому оголошення повного тексту судового рішення у цій справі №522/13809/20 (провадження № 51-3889впс20) у Верховному Суді анонсували на 10:00 11 вересня, а ознайомитися з ним можна буде в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як повідомлялося, 11 червня Стерненка викликали на допит до Служби безпеки України, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно ранив.

15 червня Шевченківський районний суд обрав активісту Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

25 червня Стерненко повідомив, що Служба безпеки України завершила розслідування у його справі і надала доступ до матеріалів стороні захисту.

26 червня Київський апеляційний суд почав розглядати скарги активіста Стерненка та його захисту на обрання Шевченківським райсудом столиці запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща має намір виділити 3 млрд злотих на кібербезпеку після кібератаки РФ

Дніпропетровська область другий день поспіль може обійтися без відключень е/е

Глава МЗС Італії підтвердив плани передати Україні систему ППО SAMP/T

Естонія передає Україні енергоблок, який може забезпечити електроенергією близько 150 тисяч українців

Відключення світла у вівторок можуть збільшуватися за рахунок більшого обсягу обмеження е/е

Італія може передати Україні другу систему ППО SAMP/T

Суд вирішив передати столичний БФК Gulliver в управління АРМА, власник має намір оскаржити рішення

На фронті вже відбулося 102 бойових зіткнення, на покровському напрямку - 35, повідомляє Генштаб ЗСУ

Українські прокурори повідомили про підозру 42 російським офіцерам, причетним до сексуального насильства на окупованих територіях

У Харкові спрацювала ППО, інформації про постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА