08:40 31.05.2019

Завершено досудове розслідування у справі махінацій із землею депутата Київради Кримчака

2 хв читати
Завершено досудове розслідування у справі махінацій із землею депутата Київради Кримчака

Завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно депутата Київської міської ради, екс-секретаря земельної комісії Сергія Кримчака та його спільника, яких обвинувачували в незаконному заволодінні земельними ділянками в Києві, повідомили в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

Як повідомили в прес-службі САП, під час досудового розслідування було встановлено, що протягом 2008-2014 років підозрюваний, перебуваючи на посаді секретаря комісії Київради з питань земельних відносин, незаконно заволодів шістьма ділянками в Голосіївському районі Києва загальною вартістю понад 2,5 млн грн, які перебували в комунальній власності громади столиці.

Згідно зі злочинною схемою, депутат на підставі підроблених заяв ініціював виділення цих ділянок особам, копії документів яких вдавалося отримати його брату (односельцям). Надалі він виготовляв протоколи розгляду цих питань на засіданні земельної комісії, відповідні проекти рішень Київради й особисто голосував за ухвалення цих рішень.

Також встановлено, що підроблено всі документи за підписом набувачів земельних ділянок, які складено при виготовленні технічної документації з приватизації землі.

Уже після цього брат підозрюваного переконував одержувачів видати на його ім'я довіреності на представлення їхніх інтересів, за якими в порядку передоручення видав доручення на ім'я помічниці депутата. На підставі цих доручень помічниця підозрюваного замовляла реєстрацію права власності на землю за набувачами, та здійснювалося розпорядження земельними ділянками.

"При цьому жоден із формальних власників не лише не користувався отриманою землею, а й навіть не знав, що став її власником", - зазначили в САП.

Депутату Київради інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.ч.3, 4 ст.358 (підробка документів, печаток, штампів і бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України. Його спільникові - ч.5 ст.27 (види співучасників), ч.5 ст.191 КК України.

Наразі обвинувальний акт направлено до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони в травні знищили приблизно 40 тис. особового складу армії РФ

Іспанський "Реал" - переможець Ліги чемпіонів УЄФА

Росія знову атакує Україну з повітря, помічено кілька груп ударних БпЛА

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА