Вибори
19:34 29.01.2019

Вілкул розповів, чим відрізняється його мирний план від плану Бойко і Медведчука

2 хв читати
Вілкул розповів, чим відрізняється його мирний план від плану Бойко і Медведчука

Заступник голови "Опозиційного блоку" Олександр Вілкул бачить істотну відмінність свого мирного плану від пропозицій, озвучених іншими політиками, зокрема, Юрієм Бойко та Віктором Медведчуком.

"Наш мирний план - це досягнення миру дипломатичним шляхом на прийнятних умовах для всіх сторін. А мирний план тих, кого згадали - це більше капітуляція", - заявив О.Вілкул, відповідаючи на питання експерта в ефірі "Свобода слова" на телеканалі ICTV, повідомляє прес-служба "Оппоблоку".

На думку опозиціонера, чинна влада зацікавлена ​​у війні, тому без зміни влади війна не припиниться: "Як би цинічно це не звучало - занадто багато людей у ​​владі заробляють на війні, на горі, на смертях, на поламані долі".

О.Вілкул обіцяє, що "в перші ж дні після перемоги перестануть стріляти і перестануть гинути люди". А щоб домогтися стійкого миру, "потрібно 6-8 місяців".

"Головне в нашому плані - це прямі переговори. Так вирішуються майже всі конфліктні ситуації в сучасному світі. Ми зобов'язані вийти на прямі переговори з тими, у чиїх руках доля миру в Україні. На прямі переговори з США, і на прямі переговори з Росією. І повинна бути прийнята спільна резолюція Ради безпеки ООН, щоб ні США, ні Росія не наклали вето. Домогтися цієї компромісної резолюції - перше завдання нового українського президента. Той, який зараз, цього не зробить. А наступний - зобов'язаний", - вважає політик.

Першим пунктом резолюції стане введення миротворців на Донбас.

"Склад контингенту, очевидно, це теж буде компроміс. І я вважаю, що в ньому повинні брати участь історично для нас дружні і нейтральні країни: Білорусь, Казахстан, Азербайджан, Фінляндія, Швеція і Австрія", - зазначив нардеп.

На території, яку Україна не контролює, повинна запрацювати Тимчасова адміністрація під егідою ООН. Мають відбутися вибори за українським законодавством і за участю українських політичних партій.

Паралельно повинні бути прийняті законопроекти в логіці мінських угод, які українська влада і так зобов'язалася прийняти 4,5 роки тому. І, нарешті, повноцінна реінтеграція Донбасу - і політична, і економічна.

"Я не хочу бути схожим на людину, яка пообіцяла мир за два тижні. Тоді це можна було зробити. Зараз - ні. Але реалізувати наш мирний план за півроку - абсолютно реально. І забути про війну, як страшний сон. І мирний Донбас буде в єдиній Україні!" - підсумував опозиціонер.

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА