11:31 20.11.2018

Французи продовжують протести проти підвищення цін на паливо

1 хв читати

Французи продовжують у вівторок блокувати автомагістралі по всій країні на знак протесту проти зростання цін на паливо, повідомляє телеканал BFM TV.

За даними телеканалу, вранці у вівторок акції відбуваються на трасі між Ліоном і Оранжем, а також в Авіньйоні, Німі, Тулузі та Бордо. У ніч на вівторок масова акція пройшла в Клермон-Феррані.

Напередодні одна з великих акцій протесту відбулася в комуні Лізьє в регіоні Нормандія, там дороги заблокували понад 200 вантажівок. Поліція була змушена застосувати сльозогінний газ для розгону учасників цієї акції протесту.

Глава МВС Франції Крістоф Кастанер у вівторок висловив невдоволення поведінкою учасників протесту. Він зазначив, що учасники акцій поводяться агресивно та закидають поліцейських пляшками із запальними сумішами.

"Право протестів - це не право на те, щоб блокувати (дороги - ІФ) або застосовувати силу проти правоохоронців", - сказав міністр.

Масові акції проти підвищення цін на паливо розпочалися у Франції в суботу, в них взяли участь близько 300 тис. осіб. У неділю вони продовжилися. За даними МВС Франції, під час протестів одна людина загинула, ще 400 постраждали. Правоохоронці затримали кілька сотень людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави Міноборони ЄС обговорять можливість скасування заборони для України на застосування західної зброї по території РФ - Боррель

Зеленський закликав партнерів дати дозвіл Україні відбивати російські атаки західною зброєю по території РФ

Зеленський: Відсутність Байдена на Саміті миру - це "не дуже сильне рішення, якому Путін буде аплодувати особисто. Причому стоячи"

Зеленський у Брюсселі телефоном обговорив із Мішелем підготовку Саміту миру

Прем'єр-міністр Бельгії Де Кроо про допомогу Україні: Робити треба більше, швидше і краще

Прем'єр Бельгії про майбутні поставки F-16 Україні: ЗСУ можуть їх використовувати на українській території

Україна повністю відновила 512 зруйнованих від початку війни медзакладів

Помер народний артист України Богдан Козак

Потерпілі у справі про розгін Майдану після оскарження закриття справи в Україні можуть звертатися до ЄСПЛ - адвокат

Нідерланди хочуть зібрати і передати Україні систему Patriot у короткостроковій перспективі - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА