День фінансів, 19 липня: суперечки щодо боргів, пристрасті за транспортом, прохання до МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 19 липня: суперечки щодо боргів, пристрасті за транспортом, прохання до МВФ

420
Четвер, 19 липня. Без води, газу і тепла, але з дешевим транспортом і з “відкритим небом”?
Вода і тепло:
Частина 1. Київ може залишитися без них. У столиці з 1 серпня 2018 року населення може залишитися без гарячої води, якщо до цього часу не буде вирішено питання з боргами “Київенерго” перед “Нафтогазом України”, який відмовляється укладати договір на постачання газу компанії, поки вона не визнає правонаступництво боргів Київенерго.
Частина 2. Суд постановив, що громада Києва не повинна відповідати за борги компанії Ахметова перед “Нафтогазом”. Господарський суд Києва не задовольнив заяву енергокомпанії «Київенерго» про заміну боржника на комунальне підприємство «Київтеплоенерго» в справі про заборгованість за газ перед Нафтогазом.
Частина 3. Пізніше “Нафтогаз” спростував заяву КМДА про те, що Господарський суд Києва відмовив у клопотанні визнати КП “Київтеплоенерго” правонаступником частини боргових зобов’язань за угодою на поставку природного газу між НАК і ПАТ “Київенерго”. В “Нафтогазі” також нагадали, що компанія не вимагає негайної оплати заборгованості, а тільки її визнання, як вимагає закон.
Газ. Чолій написав Лагард лист про транш МВФ. ​​Українська діаспора закликає МВФ не наполягати на підвищенні цін на газ для населення України. Про це йдеться в листі президента Світового конгресу українців Євгена Чолія директору-розпоряднику МВФ Крістін Лагард. Оскільки умовою отримання траншу в розмірі 1,9 млрд дол. є виконання умов щодо ціни на газ.
Дешевий транспорт. У Київраді ухвалили рішення щодо заборони на підвищення вартості проїзду. Депутати відмовилися вводити заборону на підвищення вартості проїзду в транспорті до введення автоматизованого обліку оплати проїзду.
Небо. Омелян повідомив, коли очікує підписання “відкритого неба” з ЄС. Угоду про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом буде підписано навесні 2019 року, що дозволить українським та європейським авіакомпаніям вільно працювати в повітряних просторах Євросоюзу і України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас