День фінансів, 3 лютого: the end для таксофонів, бот для податків, залізна картка monobank "під мікроскопом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 3 лютого: the end для таксофонів, бот для податків, залізна картка monobank "під мікроскопом"

1146
Понеділок, 3 лютого. Перший будній день місяця приніс роботодавцям перевірки, підприємцям – доступні кредити, а деяким пенсіонерам – пенсії по-новому. Але спочатку про котиків.
Залізна картка monobank. Наші враження. IRON BANK – залізна картка від monobank. Багато про неї чули, але мало хто бачив.
День фінансів, 3 лютого: the end для таксофонів, бот для податків, залізна картка monobank "під мікроскопом"
У новому матеріалі розповімо, як картку оформити, а також про свої перші враження про неї. Забігаючи наперед, відзначимо, картка цікава і однозначно варта уваги.
“Доступні кредити”. Презентація програми. Міністр фінансів України Оксана Маркарова, виступаючи на презентації програми “доступні кредити 5-7-9%”, завила, що вже працює сайт, на якому підприємці можуть зареєструватися. Там можна подивитися, чи відповідаєте ви критеріям, і потім подати заявку. Водночас ще один держбанк приєднався до програми 5-7-9%.
Бот допоможе сплатити податки. ФОП зможуть сплатити податки в Опендатабот. Для цього необхідно додати бот в меседжері, відправити свій ідентифікаційний код, потім перейти до подання звіту та сплати єдиного податку або ЄСВ. Гроші підприємців автоматично надходитимуть на коректний рахунок, а ФОП не ризикуватимуть втратити податковий статус або отримати пеню.
Кінець епохи таксофонів. Компанія Укртелеком з першого лютого 2020 року припинила надавати послуги зв’язку через таксофони і почне демонтаж обладнання. Як заявили в компанії, сучасний зв’язок не залишив місця для роботи таксофонів.
Максимальну пенсію підвищать тричі. На початку 2020 року підняли максимальну пенсію, також підвищення буде в липні і грудні. До кінця 2020 року максимальний розмір пенсії в Україні становитиме 17 690 гривень.
Авіатаксі в Україні. Мінінфраструктури хоче, щоб в Україні затребуваною стала модель авіатаксі. Для цього міністерство пропонує скасувати ПДВ на внутрішні авіаперевезення. В уряді хочуть, щоб ціна авіаквитка була порівнянна із залізничним квитком.
Доставка ручної поклажі від УЗ. “Укрзалізниця” в пілотному режимі впроваджує нову послугу для пасажирів – доставку ручної поклажі. Пасажири зможуть замовити доставку ручної поклажі з вокзалу до вокзалу або адресну — від дверей до дверей. За послугу доведеться заплатити 200 грн.
Перевірка роботодавців. З 1 лютого 2020 року Держпраці розпочне інспекцію з дотримання трудового законодавства. В першу чергу це стосуватиметься роботодавців, які мають високий ризик використання незадекларованої праці. За порушення законодательства роботодавець може отримати штраф до 141 690 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас