20:22 14.03.2020

Глава МЗС України назвав кроки, які повинні зробити українці, що залишилися за кордоном після 17 березня

2 хв читати
Глава МЗС України назвав кроки, які повинні зробити українці, що залишилися за кордоном після 17 березня

Українці, які залишаться за кордоном після 17 березня, повинні зареєструватися в системі Міністерства закордонних справ України "друг" і звернутися до дипломатичних представництв України за кордоном, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Крок номер один: спробуйте повернутися в Україну до 17 числа. Якщо ви бачите, що у вас не виходить це зробити, негайно зареєструйтеся в системі МЗС "ДРУГ"- Добровільна реєстрація українських громадян - і ми будемо бачити, що ви залишаєтеся і що ви потребуєте нашої підтримки. Паралельно зверніться до консульської установи або посольства України в тій країні, де ви залишилися. Ви можете це зробити електронною поштою, можете на сторінках соціальних мереж. Третій крок: Коли ми побачимо цю картинку, яка складається - де, хто знаходиться, в якій кількості - ми зможемо встановити контакт з цими людьми і вже починати формувати групи", - сказав він на брифінгу в Києві в суботу.

Кулеба підкреслив, що нині організовується евакуація 100 українців, заблокованих на кордоні між Італією і Словенією, однак на борту літака залишаються ще 100 зайвих місць, і українські консули вже роблять оголошення в Північній Італії, що ті, хто бажає евакуюватися в Україну цим рейсом, можуть звертатися з відповідним проханням.

Кулеба звернувся до українців і вкотре закликав їх відмовитися від вже запланованих поїздок за кордон, "оскільки ситуація стрімко погіршується в різних країнах, і ви не знаєте, що станеться післязавтра".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА