RU
 

Каштру: Треба зіграти гарну гру в атаці, щоб зрізати захист Динамо і забити

iSport.ua,  5 листопада 2019, 19:08
0
134
Каштру: Треба зіграти гарну гру в атаці, щоб зрізати захист Динамо і забити
Фото: ФК Шахтер Донецк
Луїс Каштру

Головний тренер Шахтаря націлений на позитивний результат матчу з Динамо (Загреб).

 
Головний тренер донецького Шахтаря Луїш Каштру на прес-конференції перед матчем четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів проти загребського Динамо наголосив на важливості майбутньої зустрічі.
 
"Ця гра дуже важлива, тому що вона така. Ми розглядаємо кожен наступний поєдинок як найважливіший для нас. Якщо говорити про вихід з групи, то в обох команд по чотири очки, ще нічого не вирішено. 90% кваліфікації в 1/8 фіналу - звісно ж, розраховуємо на завтрашній поєдинок. Він покаже нам, хто пройде далі. Поки що нічого не вирішено ні для нас, ні для Аталанти, до речі".
 
Далі наставник отримав питання про відсутніх у Загребі вінгера Євгена Коноплянки і Манора Соломона.
 
"Якщо говорити зараз про Коноплянку і Соломона, вони не змогли прилетіти з нами. Вони залишилися в Києві через травми. Проте ми привезли шістьох гравців для нашої атаки, які можуть завтра гідно себе показати. Як мінімум, троє з них сидітимуть на лаві запасних. Чого завтра гра вимагатиме, те ми й зробимо. Думаю, нам не варто зациклюватися тільки на атакувальних гравцях. Ми довіряємо абсолютно всім нашим футболістам. Усі хлопці, які виступали протягом цього сезону, виступали просто чудово, тому ми розраховуємо на всіх гравців. Я волів би зараз говорити про тих хлопців, які заявлені і приїхали на матч у Загреб".
 
"Коли Коноплянка і Соломон повернуться на поле, я не можу сказати. Це питання до нашого медичного департаменту. Я знаю, що це м'язові травми, і вони не зможуть грати деякий час. Але я про це говорити не можу. Сьогодні потрібно говорити про тих хлопців, які прибули з нами сюди і гратимуть завтра, а не тих, які не приїхали. Поговорімо більш істотно про гру".
 
Шахтар у домашньому матчі задовольнявся лише нічиєю з Динамо (З), проте у виїзному матчі не збирається відходити від свого стилю гри.
 
"Наша головна зброя - наш стиль гри. Ми ні в якому разі не будемо відходити від свого ДНК. Шахтар завтра постарається показувати ту гру, яку демонстрував протягом сезону - як у Лізі чемпіонів, так і в українському чемпіонаті. Головне для нас - завтра показати хорошу гру в атаці, знайти шляхи, щоб розкрити оборону Динамо і забити, звісно ж. У кожній грі є чотири складових: техніка, тактика, психологія і фізика. Жодна з них не є переважною, не можна грати лише з двома-трьома. Дуже важливі всі чотири складових. Шахтар завтра постарається привнести все це на поле. У нас є величезне бажання пройти далі, воно йде з нами весь час. Постараємося віддати всі свої сили, щоб пройти далі", - сказав Луїш Каштру.
 
Судити матч буде німецький арбітр Фелікс Брих, і дехто із журналістів побоюється, що він буде занадто охоче роздавати картки. Каштру, однак, не розмовляв з футболістами про арбітрів.
 
"Є певні моменти в грі, які абсолютно мене не цікавлять перед матчем. Це суддівство і суддя. Мої головні переживання будуються на моїй команді, яку я готував. Звісно ж, при цьому розглядаємо команду суперника. Судді мене взагалі не цікавлять. Ми повинні говорити про ті речі, які знаходяться під нашим контролем. Те, що будуть показувати судді, ми побачимо завтра в грі. У мене є певні принципи, я повністю довіряю суддівству і буду продовжувати довіряти", - запевняє португалець.
 
Після 2:2 з Динамо (З) у Шахтаря сталася втрата перших очок у чемпіонаті, а також виліт з Кубка України від Динамо (і розгром Карпат - 3:0). Луїш Каштру запевнив, що побоюватися через хоч якусь кризу в команді не варто.
 
"Наша команда готова абсолютно у всіх сенсах. Якщо зараз говорити про гру з київським Динамо, то класико - вони всюди класико. У будь-якій лізі - подивіться на німецьку, іспанську, італійську - завжди таке відбувається між двома кращими командами. Так, на наш жаль, Динамо здобуло перемогу в екстра-таймі. Слід сказати, що це абсолютно різні змагання. У чемпіонаті України ми не втрачали багато очок - за 13 ігор у нас 12 перемог і лише одна нічия. Я впевнений, наші хлопці повністю готові до завтрашньої гри, так як вони вірять у свої власні якості, і я вірю в їхній хист. Дуже важливо знати, чого ти насправді вартуєш, і показувати це на полі. Завтра так і станеться".
 
Матч Динамо (З) - Шахтар відбудеться в середу, 6 листопада, у Загребі. На нашому сайті буде доступна онлайн-трансляція матчу, яка розпочнеться о 22:00 (за київським часом).
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі