07:20 12.07.2019

Бойовики 24 рази обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, загинув один військовий, ще два поранені

3 хв читати
Бойовики 24 рази обстріляли позиції ЗС України на Донбасі, загинув один військовий, ще два поранені

За минулу добу бойовики на Донбасі 24 рази обстріляли українські позиції, загинув один український військовослужбовець, ще два поранені, повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил (ООС).

"11 липня збройні формування Російської Федерації 24 рази порушили режим припинення вогню. З них 11 разів - із застосуванням заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм ... У результаті ворожих обстрілів 1 військовослужбовець загинув і двоє отримали поранення", - сказано в зведенні, оприлюдненому на сторінці прес-центру в Фейсбук у вівторок уранці.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник 17 разів обстріляв позиції Об'єднаних сил. Зокрема, двічі поблизу Тарамчука - з мінометів калібру 120 і 82 мм, а також гранатометів різних систем, біля Широкиного - зі стрілецької зброї, два рази неподалік Новоселівки Другої - з мінометів калібру 120 і 82 мм, двічі околиці Пісків - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, у н.п. Пищевик - з великокаліберного кулемета і стрілецької зброї. Три рази поблизу Мар'їнки - з мінометів калібру 120 мм, автоматичних гранатометів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, поряд з н.п. Гнутове - з гранатометів різних систем, великокаліберного кулемета і стрілецької зброї, неподалік Водяного - з гранатометів різних систем, озброєння БМП і стрілецької зброї, околиці Чермалику - з артилерійської системи калібру 122 мм, у н.п. Лебединський - зі стрілецької зброї, поблизу Новомихайлівки - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї, поряд з Березовим - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських військовослужбовців були обстріляні 7 разів. Зокрема, поблизу Новолуганського - з артилерійської системи калібру 122 мм, міномета калібру 120 мм і автоматичного гранатомета, тричі поруч з Зайцеве - з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, два рази неподалік Луганська - з мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, в районі н.п. Світлодарськ - з міномета калібру 120 мм і гранатометів різних систем.

За даними української розвідки 11 липня три бойовики знищені і четверо поранені.

"З початку поточної доби ворог п'ять разів обстріляв позиції Об'єднаних сил", - зазначили в штабі.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог здійснив три обстріли позицій українських захисників поруч з Лебединським - з ручного протитанкового гранатомета, поблизу Новотроїцького - з міномета калібру 82 мм, околиці Водяного - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" позиції українських військовослужбовців були обстріляні два рази неподалік Зайцевого - з протитанкового ракетного комплексу, околиці Майського - з озброєння БМП і великокаліберного кулемета.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА