16:27 27.05.2018

Поліція затримала 34 людини через масові зіткнень на київському ринку

3 хв читати
Поліція затримала 34 людини через масові зіткнень на київському ринку

На ринку біля станції метро "Лісова" в Києві в неділю вранці кілька десятків агресивно налаштованих молодих людей пошкодили торгову точку продавця, який побив військового пенсіонера і був затриманий днем раніше, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

За даними правоохоронців, при цьому нападники влаштували сутичку з поліцейськими, зокрема, кидали в них каміння. Внаслідок конфлікту постраждали троє правоохоронців.

Спочатку в поліції повідомили, що в Деснянське районне управління поліції Києва були доставлені 10 активних учасників події, але пізніше уточнили, що "загалом в управління поліції доставили 34 особи: з ними спілкуються правоохоронці для встановлення всіх обставин події".

"Поліцейські втрутилися у ситуацію і припинили протиправні дії. У результаті троє правоохоронців отримали тілесні ушкодження, їм надають медичну допомогу. Десятьох активних учасників затримали і доставили до управління поліції. Зараз слідчі вивчають записи відеонагляду, зокрема і ті, що розміщені у мережі Інтернет, тож діям кожного доставленого нададуть правову кваліфікацію", – розповів начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

За його словами, слідчі Деснянського управління поліції почали два кримінальних провадження: за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Тривають першочергові слідчі дії.

Низка ЗМІ заявили про те, що учасники погрому є членами організації С14, які раніше анонсували на ранок неділі зустріч з ветеранськими організаціями біля метро "Лісова", щоб поговорити і присоромити охорону ринку, на очах якої сталося безкарне побиття немолодого чоловіка". Однак погром стався на годину раніше призначеної зустрічі і С14 категорично спростували свою участь у цих подіях, обґрунтувавши, чому вони їх не підтримують.

Днем раніше, у суботу, 26 травня, на ринку біля метро "Лісова" продавець на ринку побив військового пенсіонера, який заступився за жінку.

За словами дочки потерпілого Олени Стойко, жінка з двома синами підійшла до прилавка і хотіла взяти "якийсь пакетик", однак продавець на неї накинувся і почав погрожувати. У цей час повз проходив батько Олени, який зробив зауваження продавцю, на що той спробував вдарити чоловіка, який у відповідь на це викликав поліцію. У процесі з'ясування стосунків продавець все ж таки вдарив в обличчя військового пенсіонера. За словами О.Стойко, у її батька перелом носа та підвищений тиск, а продавець і його друзі втекли з місця події.

Народний депутат України, радник глава МВС Антон Геращенко повідомив увечері того ж дня, що поліція затримала нападника, ним виявився 24-річний громадянин Грузії. При цьому його особистість допомогли встановити його земляки з грузинської громади на ринку біля станції "Лісова", які засудили його напад на літню людину. За словами депутата, поліція відкрила кримінальне провадження за статтею хуліганство, а якщо травми постраждалого виявляться середньої тяжкості, звинувачення буде перекваліфіковано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині поранені чотири людини - голова ОВА

В результате российских обстрелов в Херсонской области ранены 4 человека – глава ОВА

Довідка про здобувача освіти тепер доступна для формування в ЄДЕБО - Міносвіти

Наративи депутатів-держзрадників тотожні тезам Путіна перед вторгненням в Україну - перший заступник директора ДБР

Перший заступник директора ДБР: Справа про держзраду Дубінського на завершальному етапі, на суді почуємо багато цікавого

Унаслідок збройної агресії РФ в Україні загинула 551 дитина - ювенальні прокурори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА