ua en ru

Мін'юст відпрацьовує механізм стягнення штрафу АМКУ з "Газпрому" на території інших держав

Мін'юст відпрацьовує механізм стягнення штрафу АМКУ з "Газпрому" на території інших держав Фото: "Газпром" (gazprom.ru)

Мін'юст подаватиме до іноземних юрисдикцій документи, які будуть підтверджувати обґрунтованість рішень українських судів

Міністерство юстиції відпрацьовує механізм стягнення штрафу з російського "Газпрому", накладеногоАнтимонопольним комітетом України (АМКУ), на території інших країн. Про це журналістам повідомив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Паралельно ми зараз відпрацьовуємо спільно з міжнародними юридичними експертами і радниками механізм примусового виконання даного рішення суду на території інших країн", - сказав він.

За словами Петренка, Мін'юст подаватиме, відповідно, до іноземних юрисдикцій повний пакет документів, які будуть підтверджувати обґрунтованість рішень українських судів.

"Ці документи будуть підлягати відповідному судовому контролю місцевих судів і після того, в разі прийняття відповідних рішень, ці рішення будуть відправлені на виконання на території тих країн, до яких ми звернемося. Ми саме зараз цей механізм відпрацьовуємо", - розповів міністр.

Нагадаємо, "Газпром" не зміг оскаржити штраф АМКУ на 171 млрд гривень. Київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволенні скарги на штраф Антимонопольного комітету України, накладений на російського газового монополіста "Газпром". Відповідне рішення було прийнято судом 13 березня 2018 року.