19:45 13.05.2020

Туристи подорожуватимуть влітку Європою на свій страх і ризик

2 хв читати
Туристи подорожуватимуть влітку Європою на свій страх і ризик

Туристи, які планують у цьому році на тлі пандемії коронавірусу подорожувати в Європі, повинні усвідомлювати супутні ризики, заявила в середу телеканалу CNN член Єврокомісії з транспорту Адіна-Іоана Велян.

"Ніхто не може дати 100% гарантії - ми не вважаємо подорожі безпечними. Це ризик, який ви приймаєте на себе", - сказала вона.

При цьому вона уточнила, що йдеться як про здоров'я подорожуючих, так і про можливі фінансові ризики в разі скасування будь-яких заходів.

Що стосується подорожей літаком або поїздом, вона нагадала, що влада ЄС "принципово" рекомендує використовувати маски і дотримуватися соціальної дистанції. Водночас вона визнала, що дотримання правил у підтримці 2 м між пасажирами літака при їх розсадженні зробило б авіаперельоти нерентабельними.

Вона додала, що ЄС при виробленні рекомендацій з безпеки подорожей намагається домогтися пропорційності заходів і їх застосування на практиці у всій Європі.

Раніше в середу Єврокомісія запропонувала низку рекомендацій, націлених на зняття обмежень на поїздки і прикордонного контролю всередині ЄС. Підготовлені рекомендації містять поетапний підхід, який "починається зі зняття обмежень (на поїздки - ІФ) між зонами і членами ЄС з приблизно однаковими епідеміологічними ситуаціями".

У свою чергу член Єврокомісії (ЄК) з внутрішнього ринку ЄС Тьєрі Бретон заявив, що від відновлення роботи туристичного сектора залежить вся економіка Європи.

За словами єврокомісара, "вірус ще залишиться деякий час з нами", проте всі хочуть такого туристичного сезону, який відбудеться при "доброму здоров'ї і повній безпеці" туристів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

"Енергоатом" на 10 днів раніше вивів із планового ремонту блок АЕС 1000 МВт

Макрон про відправлення інструкторів в Україну: Ми хочемо мати коаліцію, і багато хто з наших партнерів уже дав свою згоду

Макрон: Сподіваюся, ми зможемо домовитися на рівні країн БРІКС про підвалини довгострокового миру в Україні

Франція виділить 200 млн євро підприємствам, які інвестуватимуть у відновлення критичної інфраструктури України - Макрон

Зеленський обговорив із Макроном ситуацію на полі бою і можливість протидії РФ

Франція починає постачання Україні літаків Міраж-2000 і навчить персонал однієї бригади - Макрон на зустрічі з Зеленським

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА