12:59 20.02.2020

У Харкові літак з евакуйованими з Уханя пройде дезінфекцію, потім люди п'ятьма автобусами попрямують до Нових Санжар - Кучер

2 хв читати
У Харкові літак з евакуйованими з Уханя пройде дезінфекцію, потім люди п'ятьма автобусами попрямують до Нових Санжар - Кучер

Літак із громадянами, евакуйованими з Уханя (КНР), приземлився в Міжнародному аеропорту "Харків", повідомив голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер.

"Ми борт прийняли", - сказав журналістам в аеропорту

За його словами, наразі лікарі оглядають пасажирів.

"Станом на зараз перевіряють людей, яких доставили. Офіційної інформації (про їхній стан здоров'я - ІФ) ще немає", - сказав Кучер.

Голова Харківської ОДА зазначив, що після завершення перевірки всіх (зокрема й екіпаж) буде відправлено до Нових Санжар (Полтавська обл). Загалом для перевезення людей підготовлено п'ять автобусів. Колону супроводжуватиме поліція.

Відповідаючи на запитання, що буде, якщо у когось із пасажирів або членів екіпажу зафіксують підвищену температуру, Кучер припустив, що їх також повезуть до Нових Санжар.

"На сьогодні Харківська область не приймає людей, евакуйованих із Китаю. Вона транзитна, всі прямують до Нових Санжар", - пояснив Кучер.

Водночас він зазначив, що в разі необхідності, Харківська область готова прийняти цих людей.

Кучер повідомив також, що літак в аеропорту буде дезінфіковано. Дезінфекцію пройде також багаж. За словами голови ОДА, на борту літака 72 людини, з них 19 - екіпаж. Усі перевіряючі (зокрема митники і прикордонники) заходили на борт в захисних костюмах.

Як повідомляється на сервісі Flightradar, літак Boeing 737-73V авіакомпанії SkyUp Airlines (такий самий, як і той, що летів з Уханя і сів в аеропорту "Бориспіль" на дозаправку), рейс PQ1117, вилетів із "Борисполя" об 11:10 за київським часом і вже об 11:46 приземлився в Харкові.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі авіакомпанії SkyUp Airlines, рейс PQ1117 здійснив той самий борт, який привіз евакуйованих із КНР в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силы обороны держат под контролем 70% Волчанска, в городе идут бои – ОСГВ "Хортица"

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

Генштаб ЗСУ: Найвища інтенсивність атак ворога - на Покровському напрямку, ситуація напружена, але контрольована

Зеленський розраховує на прискорення поставок військової допомоги Україні в межах виділеного США пакета підтримки в $61 млрд

У Кропивницькому районі обійшлося без НП після вибухів, що пролунали, - попередні дані

Унаслідок влучання авіабомб на дитячий садок у Мирнограді постраждало п'ятеро людей - поліція

У КРОПИВНИЦЬКОМУ ЧУТИ ВИБУХИ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Зеленський прибув до Сінгапуру для участі в конференції "Діалог Шангрі-Ла"

У ХАРКОВІ ПРОГРИМІВ ВИБУХ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

В Україні очікується спекотна погода, з короткочасними дощами та грозами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА