20:46 11.06.2019

Нова хвиля переслідувань кримських татар є реакцією РФ на міжнародні судові слухання

2 хв читати
Нова хвиля переслідувань кримських татар є реакцією РФ на міжнародні судові слухання

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест через нові незаконні обшуки і затримання кримських татар на території окупованого Росією Криму та розцінює ці дії як реакцію РФ на слухання в міжнародних судових інстанціях.

"Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з новими масовими незаконними обшуками в будинках і затриманнями кримських татар, які відбулися вчора в Алуштинському, Білогірському та Сімферопольському районах тимчасово окупованого Росією Криму. Як і в попередніх випадках, російська окупаційна влада продовжує репресії проти корінного населення під прикриттям "боротьби з тероризмом", - йдеться в заяві МЗС України щодо нової хвилі переслідувань кримських татар.

У відомстві нагадали, що ще вісім кримських татар - Руслан Нагаєв, Ельдар Кантиміров, Руслан Месут, Ленур Халілов, Різа Омеров, Енвер Омеров, Айдер Джеппаров і Ескендер Сулейманов - були затримані окупаційною владою за сфабрикованою справою "Хізб ут-Тахрір".

"Новими каральними акціями на окупованому півострові Росія фактично реагує на слухання, що зараз відбуваються в Міжнародному суді ООН щодо застосування і тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, а також у Третейському суді в справі України проти РФ про порушення Конвенції ООН з морського права в Чорному і Азовському морях і в Керченській протоці", - підкреслюється в заяві.

Подібна демонстрація впевненості у власній безкарності та неповаги до міжнародних юрисдикційних органів повинна отримати належну відповідь, впевнені в МЗС. При цьому у відомстві закликали посилити політичний, економічний і санкційний тиск на державу-агресор з метою припинення Росією порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму, звільнення незаконно утримуваних громадян України і прискорення деокупації АР Крим та м.Севастополь.

Окрім того, в МЗС підкреслили, що РФ повинна виконати в повному обсязі резолюції Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" від 27 березня 2014 року, "Стан прав людини в Автономній Республіці Крим та м.Севастополь (Україна)" від 19 грудня 2016 року, 19 грудня 2017 і 22 грудня 2018 року, а також наказ Міжнародного суду ООН щодо заходів у рамках позову України проти Російської Федерації про застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу вбили одного жителя Донбасу та ще чотирьох поранили

Блінкен сподівається на прогрес у рішенні про використання заморожених російських активів на допомогу Україні на червневому саміті G7

Росіяни обстріляли три прикордонні громади Сумської області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє поранених

Ворог за добу втратив 1330 людей

Російські війська за добу 462 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

Єрмак закликав молодіжних лідерів країн Глобального півдня поширювати інформацію про Саміт миру

Росія тримає в Середземному морі один ракетоносій із загальним залпом до 26 ракет, ще два кораблі в Чорному морі

Зеленський у Франції проситиме НАТО збивати ракети РФ над Україною

Джонсон про удари американською зброєю по РФ: Треба дозволити Україні вести війну так, як вони вважають за потрібне

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА