12:58 18.08.2020

Слугу народу" на парламентських виборах готові підтримати 25,5% українців - опитування

2 хв читати

Київ. 18 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - П'ять політичних партій проходять до парламенту, якби вибори відбувалися найближчої неділі - "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність", "Батьківщина", Партія Шарія.

Такими є результати соціологічного дослідження, проведеного компанією ТОВ "Роботизовані телесистеми" 13-16 серпня 2020 року і презентовані у вівторок на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

Серед тих, хто візьме участь у голосуванні й визначився з вибором, "Слугу народу" на виборах до Верховної Ради готові підтримати 25,5% респондентів, "ОПЗЖ" - 22,1%, "Європейську солідарність" - 16,9%, "Батьківщину" - 7,4%, Партію Шарія - 5,5%.

У партії "Сила і честь" підтримка становить 3,1%, у Радикальної партії Олега Ляшка - 2,5%. За інші партії готові проголосувати менше ніж 1,6% респондентів. За партії, незазначені в списку для опитування, готові проголосувати 8,8% опитаних.

Як повідомив директор компанії ТОВ "Роботизовані телесистеми" Антон Соколов, згідно з дослідженням, 47,6% опитаних абсолютно впевнені, що підуть голосувати, якщо вибори до Верховної Ради відбуватимуться найближчим часом; 19,9% швидше підуть на вибори; скоріше не підуть на вибори 3% виборців; абсолютно впевнені, що не підуть 17,4%; не змогли відповісти 7,8% і відмовилися відповідати на запитання 4,3% респондентів.

Під час дослідження було опитано 3000 респондентів віком 18+ у всіх областях України, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитування проводилося методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової генерації мобільних телефонних номерів. Статистична похибка дослідження становить +/- 2,5%.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Результати спільного дослідження Active Group та Experts Club щодо ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

У Києві презентовано оцінку громадської думки щодо діяльності українських органів влади та інститутів

Дві третини українців хочуть від держави поліпшення своєї поінформованості, майже три чверті - за військово-патріотичне виховання в садочках і школах - соцопитування

Дві третини українців підтримують довгострокове збільшення фінансування безпеки та оборони - соцопитування

Результати другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Київська організація Червоного хреста звернулася до правоохоронних органів у зв'язку з порушеннями в Печерській організації після відповідного звернення на інформлінію - голова міськорганізації

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА