10:09 09.08.2019

Безсмертний: Україна мала призупинити участь у мінському процесі після загибелі військових поблизу Павлополя

2 хв читати
Безсмертний: Україна мала призупинити участь у мінському процесі після загибелі військових поблизу Павлополя

Після загибелі чотирьох військових на Донбасі Україна мала призупинити участь у Мінських переговорах доти, доки не буде зібрано "нормандський формат", вважає представник України в робочій підгрупі з політичних питань в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний.

"На мій погляд, після подій у Павлополі перше, що слід було сказати: Україна призупиняє роботу в мінському процесі до моменту, доки не буде зібрано "нормандський формат", - сказав Безсмертний в ефірі телеканалу ATR.

При цьому він зазначив, що ймовірність зустрічі в "нормандському форматі" лідерів держав-учасниць (Україна, Німеччина, Франція, РФ) "малоймовірна до осінніх виборів у Росії". "Вони хочуть витримати цей настрій електорату для того, щоб зберегти вплив "Единой России" і Путіна як політика в Росії", - пояснив Безсмертний.

Як повідомлялося, 6 серпня внаслідок обстрілів із боку бойовиків поблизу с. Павлопіль Волноваського району Донецької області загинуло четверо українських військових.

Президент України Володимир Зеленський 7 серпня провів телефонні розмови з президентами РФ і Франції Володимиром Путіним та Еммануелем Макроном, під час яких поінформував про загибель військовослужбовців і закликав лідерів країн "Нормандської четвірки" невідкладно провести зустріч. За інформацією прес-служби президента України, президент Франції повідомив, що зв'яжеться з Путіним і федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, щоб погодити цю ініціативу.

У свою чергу Єлисейський палац поінформував, що президент Франції порушить цю тему під час переговорів із Путіним 19 серпня.

Посол України у ФРН Андрій Мельник повідомив, що Федеральний уряд Німеччини підтвердив готовність до активізації нормандського переговорного процесу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА