15:47 07.04.2020

Представництво ООН в Україні закликало сторони конфлікту припинити вогонь на Донбасі та спрямувати всі зусилля на боротьбу з Covid-19

2 хв читати
Представництво ООН в Україні закликало сторони конфлікту припинити вогонь на Донбасі та спрямувати всі зусилля на боротьбу з Covid-19

Усі сторони конфлікту на Донбасі мають дослухатися до заклику генсека ООН про глобальне припинення вогню і спрямувати всі зусилля на запобігання поширенню вірусу, заявила координатор ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

"Я закликаю всі сторони дослухатися до заклику генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша про глобальне припинення вогню і відкласти розбіжності, щоб спрямувати всі зусилля на запобігання поширенню вірусу. Актуальна солідарність. Необхідні термінові спільні дії для подолання пандемії та допомоги найбільш вразливим людям", - ідеться в заяві Лубрані, розміщеній на сайті представництва ООН в Україні у вівторок.

Вона наголосила, що на тлі глобальної кризи, пов'язаної з поширенням коронавірусної інфекції Covid-19, глибоке занепокоєння викликає збільшення жертв серед цивільного населення на сході України, кількість яких сягнула найвищого рівня з вересня 2019 року.

У заяві наголошується, що ООН працює з усіма залученими установами для продовження надання гуманітарної допомоги й повністю розуміє необхідність упроваджених заходів щодо стримування поширення Covid-19.

Також представництво попросило всі відповідні установи надавати підтримку та сприяти роботі ООН і гуманітарних партнерів для того, щоб люди обабіч лінії розмежування мали доступ до основної життєво необхідної медичної та гуманітарної допомоги.

"Важливо забезпечити наявність відповідних процедур для швидкого постачання предметів першої необхідності тим людям, життя яких сьогодні більше, ніж будь-коли, залежить від нашої допомоги", - наголошується в заяві.

Крім того, Представництво ООН звернулося до донорів із проханням об'єднати зусилля і підтримати нещодавно представлений План екстреного реагування для подолання коронавірусної інфекції Covid-19.

"Оскільки бюджетів країн бракує, ми переспрямували деякі з наших ресурсів, але цього недостатньо. Нам необхідна додаткова підтримка донорів для подолання впливу інфекції на здоров'я людей і соціально-економічних наслідків Covid-19.

Також наголошується, що в цей складний кризовий час ООН і гуманітарні партнери солідарні з народом України, який страждає і від конфлікту, і від медичного та соціально-економічного впливу коронавірусної інфекції.

"Ми наразі розширюємо наші заходи, щоб мінімізувати наслідки та реагувати на збільшення потреб, які виникають унаслідок пандемії в усій країні", - запевнили в представництві.

Як повідомлялося, План гуманітарного реагування щодо подолання пандемії коронавірусної інфекції Covid-19 в Україні, представлений раніше представництвом ООН в Україні, передбачає, що подолання наслідків поширення коронавірусної інфекції Covid-19 в Україні коштуватиме $165 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА