День фінансів, 15 квітня: відкрити рахунок за відеодзвінком, дізнатися долю недобудов "Укрбуду", повернути гроші за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 квітня: відкрити рахунок за відеодзвінком, дізнатися долю недобудов "Укрбуду", повернути гроші за газ

938
Четвер, 16 квітня. Карантин вносить дедалі більше коректив:
Валютний ринок і психологічні настрої. У Нацбанку відзначають, що в квітні 2020 року на валютному ринку України психологічні настрої змінилися економічними розрахунками. Відзначається, що запасу міцності вистачає для того, щоб впевнено пройти випробування, які є у зв’язку з карантином і боротьбою з пандемією.
Рахунок в банку за відеодзвінком. Нацбанк розробив механізм віддаленої ідентифікації особи, за допомогою якої людина може відрити рахунок в банку, не відвідуючи його. НБУ виділяє два такі способи. Перший – за допомогою ідентифікаційних даних клієнта за допомогою системи BankID і КЕП. Другий – ідентифікація за допомогою електронних підписів або сканування чіпа ID-картки або закордонного паспорта особи.
Крім того, в Нацбанку роз’яснили ідентифікацію клієнтів при переказі коштів. Цього року, з 28 квітня, встановлюються оновлені вимоги до переліку інформації про платника та одержувача, яка повинна супроводжувати переказ коштів. Нові вимоги будуть поширюватися не на всі операції в банку.
294 грн на харчування. Як свідчать результати всеукраїнського ролінгового дослідження “Рубікон”, одній родині на 1 день харчування потрібно в середньому 294 грн, на місяць – 9 235 грн. Також 44% опитаних під час карантину змушені економити на їжі. 41% респондентів зовсім не мають заощаджень, і тільки 16% українців зможуть протриматися місяць.
День фінансів, 15 квітня: відкрити рахунок за відеодзвінком, дізнатися долю недобудов "Укрбуду", повернути гроші за газ
Водночас, за словами Рожкової, сплеск цін, який відзначався після запровадження карантину на окремі групи товарів, був пов’язаний з ажіотажним попитом і тимчасовим скороченням пропозиції. У квітні ціни прийшли до свого нормального рівня.
Гроші за переплачений газ. Українцям повернуть на рахунки 190 млн грн у вигляді переплати за куплений в минулий опалювальний сезон газ. Кошти можна повернути на свій особовий рахунок. Там вони залишаться у вигляді поточної переплати і будуть списуватися в міру подальшого споживання. Але за бажанням можна забрати переплату і у вигляді грошей. Як це зробити, читайте за посиланням.
Доля недобудов “Укрбуду”. Як заявив президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір, без підтримки держави будівництва “Укрбуду” можуть виявитися замороженими на десятки років, оскільки чиновники і власники землі вирішили скористатися ситуацією і виторгувати додаткові преференції. За його словами, компанію залишили наодинці з проблемами і не надали обіцяного сприяння.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас