НКРЕКП прокоментувала зрив опалювального сезону в Кривому Розі та Херсоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКП прокоментувала зрив опалювального сезону в Кривому Розі та Херсоні

Енергетика
668
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), висловила занепокоєння зривом опалювального сезону в Кривому Розі і Херсоні.
Про це йдеться на сайті Нацкомісії.
“Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, занепокоєна незадовільною організацією початку опалювального сезону в містах Кривий Ріг та Херсон. Така ситуація спричинена тим, що виробники теплової енергії АТ «Криворізька теплоцентраль» та АТ «Херсонська ТЕЦ» залишаються без газопостачання, що унеможливлює забезпечення теплом домівок мешканців м. Кривий Ріг та м. Херсон”, – йдеться у повідомленні.
Щодо причин відсутності газопостачання у НКРЕКП зазначили, що НАК «Нафтогаз України» не має підстав для постачання природного газу до зазначених об’єктів через заборгованість АТ «Криворізька теплоцентраль» та АТ«Херсонська ТЕЦ». У зв’язку з відсутністю поданих НАК «Нафтогаз України» номінацій, оператори газорозподільних систем не мають правових підстав здійснювати розподіл природного газу таким підприємствам.
НКРЕКП закликала всіх учасників процесу, зокрема уряд України, Фонд державного майна України, органи місцевої влади консолідувати зусилля та здійснити всі необхідні заходи для термінового відновлення газопостачання до об’єктів виробників теплової енергії та початку опалювального сезону 2018/2019 років.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас