07:15 03.10.2019

Після укрупнення районів у Харківській області їх має залишитися мінімум 7

2 хв читати
Після укрупнення районів у Харківській області їх має залишитися мінімум 7

Голова Харківської облради Сергій Чернов вважає "абсурдним" проект нового адміністративно-територіального устрою Харківської області, який передбачає скорочення кількості районів в результаті їх укрупнення до чотирьох.

"Я вважаю, тримільйонна область не може мати чотири райони. Пропозиція деяких експертів - один район з населенням близько 1,9 млн осіб, до якого включили місто Харків і ще 13 районів області, - абсурдна", - цитує Чернова прес-служба облради.

За його словами, робоча група, створена спільним розпорядженням голови облради та голови облдержадміністрації, розробила свій проект, виходячи з європейської практики освіти муніципальних одиниць субрегіонального рівня, відповідно до якого в Харківській області не може бути менше 7 районів.

"За моделлю, розробленою на Харківщині, формування районів повинно відбуватися відповідно до європейської практики освіти муніципальних одиниць субрегіонального рівня: 1,9 млн грн бюджету в кожному районі, в середньому 250 населених пунктів з віддаленістю від районного центру не більше 60 км в 80%. З населенням в районі близько 150 тисяч. Тому спочатку ми пропонували створити 9 районів, потім зрозуміли, що пропозицію можна оптимізувати і запропонували створення 7 районів, менше просто не може бути. Це була б і адміністративно-територіальна організація, здатна забезпечувати життєдіяльність області", - сказав Чернов.

Наразі в Харківській області 27 районів.

У липні віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко оприлюднив на своїй сторінці в Фейсбуці проект нового адміністративно-територіального устрою Харківської області, запропонований Мінрегіоном, який передбачає скорочення кількості районів до чотирьох.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вивішений у Рижівці Сумської області прапор окупантів був замінований - Генштаб ЗСУ

Одна людина загинула внаслідок пожежі та вибухів на польському збройовому заводі

Половина українців за конструктивну критику влади, майже третина – за її посилення – КМІС

Мешканець Львівської області загинув унаслідок наїзду потяга - поліція

НАДС закликає відмовитися від використання поняття "чиновник"

Європарламент може посилити підтримку України - Соболєв

Будинок із фільму "Сам удома" знайшов покупця за тиждень за ціною в $5,25 млн

Україна має намір збільшити до 40% кількість жінок на держслужбі на рівні ухвалення рішень до 2027 року - голова НАДС Алюшина

СБУ затримала 19-річного одесита, який готував ворожі удари по військових вишах і лікарнях у Житомирі й Одесі

Стефанчук візьме участь у саміті голів парламентів Польщі та країн Балтії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА