Hyundai готується найближчими роками запустити літаючі таксі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Hyundai готується найближчими роками запустити літаючі таксі

Технології&Авто
401
Південнокорейський автовиробник підтвердив, що розвиває концепти міських повітряних транспортних систем (UAM) і передбачає зліт в небо лише через 8 років.
Компанія вже оголосила про планування створення парку UAM спільно з Uber. А в партнерстві з Uber Elevate був створений дроноподібний автомобіль під назвою S-A1.
Зараз Uber вже не буде частиною нових проектів, оскільки компанія відмовилася від проектів з автономним водінням і літаючими транспортними засобами, але Hyundai продовжує розвиток UAM.
За розрахунками компанії, в 2026 році Hyundai зможе перевозити вантажі в повітрі на невеликі відстані. У автовиробника до цього часу має бути літаюче таксі, що підходить для перевезення вантажів, оснащене гібридною трансмісією, тобто не повністю електричне, як версія, яка планується на 2028 рік.
За заявою компанії, цей автомобіль також буде літати автономно, оскільки інженери Hyundai спеціально заявили, що транспортний засіб буде повністю без екіпажу.
Якщо Hyundai досягне своїх цілей в цьому десятилітті, 2030-ті будуть революційними. Програма міських повітряних транспортних систем буде поширюватися на регіональні хаби, тобто зможе доставляти пасажирів і вантажі на далекі відстані.
У нинішній концепції Hyundai все ще є місце для пілота. Можливо, за допомогою нещодавно придбаної Boston Dynamics, в Hyundai зможуть перетворити UAM на літакові дрони, і це, ймовірно, єдиний спосіб побачити щось схоже на модель літаючого таксі, що працює в реальному світі.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас