RU
 

В Албанії підрахували збиток від землетрусу

Корреспондент.net,  5 лютого 2020, 20:20
0
176
В Албанії підрахували збиток від землетрусу
Збиток від землетрусу в Албанії оцінили в мільярд доларів

Збиток від землетрусу склав 1,1 мільярда доларів, а потреби в реконструкції - майже 1,1 мільярда євро, або 1,2 мільярда доларів.

 
Сильний землетрус, який стався в Албанії в листопаді 2019 року, завдав шкоди в розмірі 1,1 мільярда доларів, пише AP.
 
Як повідомив міністр Бледі Кукі, відповідальний за подолання наслідків землетрусу, збиток від землетрусу склав 1,1 мільярда доларів, а потреби в реконструкції - майже 1,1 мільярда євро, або 1,2 мільярда доларів.
 
Землетрус пошкодив близько 83 тисяч будинків, зруйнувавши понад 11 тисяч з них, вплинувши на 200 тисяч осіб у містах Дуррес, Леже і в столиці Тирані.
 
Кукі сказав, що уряд вже виділив на подолання наслідків 200 млн доларів, ЄС направив Албанії 13 млн євро у вигляді грантів, і цивільні організації також роблять свій внесок. "Конференція донорів є одним з найважливіших моментів для процесу відновлення", - сказав міністр.
 
Албанський уряд зобов'язався завершити реконструкцію всіх будинків у сільських районах у цьому році і в окремих міських районах - у 2021 році. Загальний процес відновлення після землетрусу триватиме протягом п'яти років.
 
Доповідь з оцінки збитків від землетрусу, представлена 5 лютого, була підготовлена 60 албанськими та міжнародними експертами Європейського Союзу, Світового банку та Організації Об'єднаних Націй. Звіт буде ключовим для міжнародної конференції донорів, яку Європейська комісія 17 лютого проведе в Брюсселі.
 
Нагадаємо, 26 листопада 2019 року неподалік від столиці Албанії Тирани стався землетрус магнітудою 6,4. Уряд країни оголосив надзвичайний стан у Тирані і Дураццо.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
ТЕГИ: жильереконструкцияАлбанияущербземлетрясение
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі