07:24 13.06.2019

Суд в Харкові відправив під домашній арешт підозрюваного в побитті телеоператора Макарюка під час масової бійки у "Барабашово"

2 хв читати
Суд в Харкові відправив під домашній арешт підозрюваного в побитті телеоператора Макарюка під час масової бійки у "Барабашово"

Суд в Харкові відмовив слідству в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без визначення застави одному з причетних до жорстокого побиття оператора харківської служби новин "Вести" Вадима Макарюка, вважаючи достатнім цілодобовий домашній арешт.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення винесла суддя в середу ввечері після того, як вийшла з нарадчої кімнати. Згідно з рішенням суду, 26-річний безробітний харків'янин на прізвище Козлюк, причетний до нападу на відеооператора, повинен буде провести під цілодобовим домашнім арештом з носінням електронного засобу контролю 1 місяць і 28 днів.

Оскаржити це рішення суду можна протягом 5 днів. Адвокат підозрюваного одразу після завершення засідання сказав, що сторона захисту подасть апеляцію на це рішення.

Через деякий час у прес-службі прокуратури також заявили про намір подати апеляцію на це рішення суду.

Як повідомлялося, 7 червня ввечері на території ТЦ "Барабашово" стався конфлікт між місцевими підприємцями та охороною ринку за участю ветеранів АТО і представників "Нацкорпусу". В результаті конфлікту за медичною допомогою звернулися, 9 осіб, зокрема Вадим Макарюк. Його госпіталізували в реанімацію лікарні швидкої та невідкладної допомоги. Лікарі діагностували геморагічний інсульт, що стався внаслідок крововиливу в мозок після побиття.

За фактом самого конфлікту на ринку поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) і за ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій) КК України.

Напад на Макарюка кваліфіковано за трьома статтями КК: ч.2 ст. 345-1 (загроза або насильство щодо журналіста), ч.1. ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ч. 2 ст.187 (розбій).

12 червня в відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області повідомили, що поліція оголосила про підозру одному з причетних до жорстокого побиття Макарюка.

"Харківські поліцейські встановили особу чоловіка, причетного до нападу на відеооператора. Ним виявився 26-річний харків'янин. Йому оголошено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 345-1 (загроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Як повідомили після цього в прес-службі прокуратури, слідство вимагатиме утримання під вартою без визначення застави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг запропонував, щоб союзники щороку виділяли EUR40 млрд на військову допомогу Україні

Шмигаль обговорив із послами країн ЄС відкриття переговорів про членство України та конфіскацію російських активів

У Саміті миру мають узяти участь так багато держав, як тільки можливо - президент Фінляндії

У 2024 р. спільна військова допомога країн Північної Європи становитиме EUR6 млрд - Зеленський

Саміт НАТО не стане продуктивним без вирішення питання запрошення України до організації - Зеленський

Серед повернутих із російського полону шестеро жителів Харківщини - Синєгубов

Від початку доби на лінії фронту відбулося 42 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Мінветеранів і НВМК розробили інструкції щодо поховання військовослужбовців, УБД та учасників Революції гідності

Зеленський візьме участь у конференції з безпеки в Сінгапурі - ЗМІ

Україна та ще 17 країн-учасниць Договору про Антарктику заблокували надання Білорусі статусу консультативної сторони - Міносвіти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА