12:52 04.05.2018

Суд розглядає клопотання сторони звинувачення стосовно продовження арешту керівника Центру звільнення полонених Рубану

2 хв читати
Суд розглядає клопотання сторони звинувачення стосовно продовження арешту керівника Центру звільнення полонених Рубану

Шевченківський районний суд Києва розглядає клопотання сторони звинувачення про продовження запобіжного заходу керівнику Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимиру Рубану у вигляді тримання під вартою.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на початку засідання держзвинувачення оголосило клопотання про необхідність продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки термін арешту за попереднім рішенням суду закінчується 6 травня, а досудове розслідування в кримінальному провадженні за обвинуваченням В.Рубана було раніше продовжено ще на 4 місяці.

Звинувачення вважає за необхідне продовжити термін тримання В.Рубан під вартою на два місяці без можливості внесення застави.

Захист виступив проти задоволення цього клопотання, зазначивши, що В.Рубан тільки підозрюється в скоєнні злочину і його вина не доведена.

В.Рубан, доставлений на засідання суду в п'ятницю, сказав, що розуміє, яке буде рішення суду, ім'я через продовження йому арешту, і підкреслив, що очікує розгляду справи по суті, щоб спростувати в суді висунуті звинувачення і розповісти, як було насправді.

Відповідаючи на запитання суду, якою була мета операції, до якої він був притягнутий, В.Рубан сказав: "Мені обіцяли перехід лінії фронту без відома СБУ під прикриттям військової розвідки. За це я повинен був сприяти пересуванню деяких предметів через лінію фронту". При цьому він не став деталізувати, пообіцявши, що розповість все, коли його справа буде розглядатися в суді.

Вислухавши доводи сторін, суд пішов до нарадчої кімнати для прийняття рішення.

Як повідомлялося, В.Рубан був затриманий 8 березня на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

Українські правоохоронці підозрюють В.Рубан в підготовку збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці терористичного акту із застосуванням зброї та вчиненням вибухів, які могли становити небезпеку для життя і здоров'я людей.

За версією слідства, В.Рубан планував "з використанням мінометів, гранатометів стрілецької зброї та вибухових пристроїв здійснити збройний напад на житло державних діячів, політичних лідерів, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою їх вбивства ".

9 березня Шевченківський районний суд Києва заарештував В.Рубана терміном на два місяці до 6 травня. 20 березня Апеляційний суд Києва залишив це рішення чинним.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА