Стало відомо, коли космічний інтернет від Маска Starlink запуститься в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли космічний інтернет від Маска Starlink запуститься в Європі

Технології&Авто
897
Засновник компанії SpaceX Ілон Маск заявив, що в лютому-березні 2021 року супутникова мережа Starlink буде запущена в тестовому варіанті в Європі. Також він повідомив, що цього тижня буде відправлено кілька тисяч запрошень в бета-версію Starlink у США і Канаді.
Тестовий варіант супутникової мережі, що надає широкосмуговий доступ в інтернет, запустився в північних штатах США і південній частині Канади 26 жовтня 2020 року за ціною $99 на місяць, плюс слід одноразово заплатити $499 за отримання необхідного для встановлення обладнання.
Ілон Маск сказав, що європейські країни отримають доступ до сервісу відразу, як тільки буде отримано схвалення європейських регуляторів, – він чекає рішення в лютому або березні 2021 року.
Користувачі бета-версії, яка вже запустилася і працює в США, повідомляли про швидкість передачі інформації 160 Мбіт/с, хоча спочатку розробники закликали очікувати швидкість від 50 до 150 Мбіт /с.
На даний момент невідомо, скільки людей бере участь в бета-версії Starlink. Раніше Ілон Маск заявляв, що інтерес до проекту проявляли понад 700 000 американців.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас