13:19 29.01.2019

Гриценко надав свідчення в МВС у справі про напад на нього в Одесі

2 хв читати
Гриценко надав свідчення в МВС у справі про напад на нього в Одесі

Кандидат у президенти, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко заявляє, що домовився з міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим про протидію скуповуванню голосів та провокаціям під час передвиборчої президентської кампанії в Україні.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у вівторок кандидат у президенти був на допиті в МВС, де надав свідчення у справі про напад на нього в Одесі в листопаді 2018 року.

"На допиті я надав свідчення. Зафіксували тих вищих посадових осіб, які організовують провокації всупереч закону. Це президент України Порошенко, замовник, це глава служби особистої охорони генерал-майор Федоров, це заступник глави СБУ генерал-лейтенант Віктор Кононенко і, відповідно, керівники в областях", - розповів А.Гриценко журналістам після допиту.

Він висловив сподівання, що слідство стримає активність дій тих, хто організовує провокації.

А.Гриценко також повідомив, що після допиту поспілкувався і з міністром внутрішніх справ. "Я зайшов до міністра Авакова, у нас була розмова із цього приводу. Ми домовилися про взаємодію за двома напрямами: виявлення та припинення схем скуповування голосів, які вже зараз почала організовувати влада, і друге - це протидія будь-яким провокаціям і негайне інформування Національної поліції, щоб це зупинити в інтересах країни", - повідомив кандидат у президенти.

Як повідомлялося, 28 листопада в Одесі на А.Гриценка напала група невідомих перед входом на одну з місцевих радіостанцій. Пізніше А.Гриценко повідомив, що внаслідок нападу найбільше постраждали три активісти партії, їм знадобилася медична допомога.

За інформацією прес-служби партії "Громадянська позиція", на камерах спостереження зафіксовано близько 30 осіб у масках, спортивної зовнішності, без розпізнавальних знаків, які заздалегідь чекали на політика перед входом.

30 листопада А.Аваков заявив, що за фактом нападу на А.Гриценка правоохоронці впізнали і затримали п'ятьох правопорушників, стосовно ще 12 осіб буде ухвалено процесуальні рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Епіцентр" до кінця року планує завершити будівництво п'яти ТЦ і логістичного комплексу

Кабмін запровадив бронювання постачальників і волонтерів ЗСУ, навчання БПЛА, РЕБ і такмеду та пом'якшив критерії бронювання перевізників

Усі органи держвлади і держпідприємства до 31 грудня зобов'язані забезпечити економію е/е

Кабмін запровадив 50% квоту бронювання поліції, ДСНС і низки інших правоохоронців, давши право на винятки міністру оборони

Кабмін продовжив строки бронювання до року і розширив бронювання дефіцитних ВУС

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. передбачає подальшу цифровізацію галузі

На фронті за день було 85 зіткнень, найгарячіша обстановка зберігається на Покровському напрямку - Генштаб

Війська РФ за добу скинули на територію України 52 УАБи, для ударів задіяли понад 460 БпЛА - Генштаб

Олена Зеленська на зустрічі з Бріжит Макрон: 12 медзакладів Франції стали побратимами українських лікарень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА