Доступність посилання

ТОП новини

37,5. Розповіли про стан першого інфікованого на Донеччині


GENERIC -- hospital, medicine, doctor, doctors, patients
GENERIC -- hospital, medicine, doctor, doctors, patients

У Донецькій області підтвердили перший випадок зараження COVID-19, ще 3 осіб превіряють. Всі вони повернулися з відпочинку у Єгипті.

За минулу добу на Донеччині до лікарень госпіталізовано три особи. У Костянтинівці – жінка з дитиною, які повернулися з Єгипту, у Мирнограді – жінка, яка повернулася з Єгипту з ознаками ГРВІ. Наразі тривають обстеження та відбір біологічних матеріалів для аналізів.

Позитивний аналіз підтвердився у маріупольця, який нещодавно повернувся з Єгипту. Керівник Донецької ВЦА Павло Кириленко повідомив: «За інформацією лікарів, стан його здоров’я зараз стабільний, отримує всю необхідну медичну допомогу у повному обсязі».

Температура тіла у нього станом на вчорашню ніч була 37,8.

Чиновник запевнив, що виявили людей, з якими контактував хворий. Це, зокрема, дружина, доросла донька, а також працівники за місцем роботи. Вони перебувають під відповідним наглядом, – запевнив Кириленко.

Як повідомив Володимир Колесник, в.о. директора департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА, Донецька область отримала 980 тисяч масок із держрезерву. Вчора, позавчора і сьогодні видадуть службам, які спілкуються з людьми: поліція, прикордонслужба, військові, соціальні служби, лікарі. «На зараз медичні працівники мають засоби індивідуального захисту. На жаль і у випадку інтенсивного використання їх, ми зможемо сьогодні протриматися від 7 до 10 діб», – зауважив Колесник.

ПОСЛЕДНИЙ ВЫПУСК РАДИО ДОНБАСС.РЕАЛИИ:

(Радіо Донбас.Реалії працює по обидва боки лінії розмежування. Якщо ви живете в ОРДЛО і хочете поділитися своєю історією – пишіть нам на пошту Donbas_Radio@rferl.org, у фейсбук чи телефонуйте на автовідповідач 0800300403 (безкоштовно). Ваше ім'я не буде розкрите).

XS
SM
MD
LG