Екс-главу МВФ відправили за ґрати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-главу МВФ відправили за ґрати

Світ
2225
Колишнього директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Родріго Рато ув’язнено 25 жовтня в тюрму Сото-ель-Реаль, повідомили в Генеральному секретаріаті пенітенціарних установ при МВС Іспанії виданню Deutsche Welle.
Як відомо, в лютому 2017 року колишній глава Фонду Родріго Рато був засуджений судом в Іспанії до 4,5 років позбавлення волі за звинуваченням у шахрайстві з кредитними картками одного з найбільших банків країни Bankia.
Суд визнав Рато винним у розтраті довірених йому грошових коштів в період, коли він обіймав посаду президента фінансової групи Bankia.
Після того, як Рато пішов з посади, фінансова група Bankia зіткнулася з серйозними фінансовими проблемами і запросила допомоги уряду. Тоді з’ясувалося, що у банку були проблеми зі звітністю. В результаті банк був частково націоналізований. Допомогу банківській системі Іспанії довелося надавати з фондів ЄС. Це стало одним з витоків кризи в єврозоні, а сама Іспанія опинилася на межі банківської кризи.
Зазначимо, зараз проти Рато ведеться ще одна справа, відкрита влітку 2017 року, через передбачуване розкрадання і відмивання банківських активів, а також несплату податків.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас