07:35 30.05.2020

У США спробують вдруге запустити новий пілотований корабель Crew Dragon

2 хв читати
У США спробують вдруге запустити новий пілотований корабель Crew Dragon

Друга спроба запуску на орбіту нового американського пілотованого космічного корабля Crew Dragon компанії SpaceX з двома астронавтами на борту буде зроблена в суботу з космодрому на мисі Канаверал у штаті Флорида, повідомляє Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Запуск планується здійснити за допомогою ракети-носія Falcon 9 з історичного стартового комплексу 39А, з якого в минулому запускалися кораблі "Аполлон" на Місяць, в 15:22 за часом Східного узбережжя США. Згідно з програмою польоту, наступного дня корабель Crew Dragon повинен буде зістикуватися з Міжнародною космічною станцією (МКС).

Як повідомлялося, спочатку старт на орбіту першого за останні дев'ять років американського пілотованого корабля, який планувався в середу, через негоду в районі космодрому був скасований за 15 хвилин до пуску і перенесений на 30 травня. Шанс на сприятливі метеоумови для запуску тоді становив 50%.

У суботу прогнозуються аналогічні погодні умови. І запуск знову може бути перенесений.

Третя найближча можливість для пуску зарезервована на 31 травня. Однак, за прогнозом 45-ї авіаційної ескадрильї Космічного командування ВПС США, яка обслуговує космодром на мисі Канаверал, погода сприятиме проведенню старту на 60%. Це пов'язано з продовженням в районі космодрому проливних дощів і купчасто-дощових хмар.

За даними американських метеопрогнозів, більш сприятливі умови для проведення запуску з'являться в червні з настанням сухої погоди.

У п'ятницю глава NASA Джим Брайденстайн заявив: "Ми запустимо (корабель - ІФ) тоді, коли ми будемо готові".

Crew Dragon, на якому повинні відправитися в політ на Міжнародну космічну станцію (МКС) астронавти-ветерани Даглас Харлі і Роберт Бенкен, повинен стати першим американським пілотованим кораблем, запущеним з території США з 2011 року, коли була припинена програма польотів шатлів.

Запуск здійснюється в рамках контракту між NASA і SpaceХ зі створення корабля і ракети-носія для здійснення комерційних польотів астронавтів до МКС.

Нинішня місія Crew Dragon є останнім великим випробуванням корабля перед його сертифікацією NASA для здійснення регулярних комерційних пілотованих польотів на МКС. У березні 2019 року такий же корабель здійснив перший успішний випробувальний політ на станцію в безпілотному режимі.

З 2011 року астронавти NASA доставляються на МКС російськими кораблями "Союз", за місця на якому американське космічне агентство платить Росії.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

Прем'єр-міністр Норвегії підтвердив участь країни в Саміті миру

Рада має намір розвантажити Київський міський окружний адміністративний суд від накопичених судових справ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА