У Білорусі хочуть відмовитися від машин з ДВЗ раніше від європейських країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі хочуть відмовитися від машин з ДВЗ раніше від європейських країн

Світ
890
Президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно відвідав інноваційний центр «Горизонт», де висловився про можливу відмову від машин з двигуном внутрішнього згоряння на користь повністю електричних моделей.
Фрагмент його виступу показали в ефірі СТВ, передає видання TUT.BY.
Лукашенко переконаний, що Білорусь може навіть ранішевід європейських країн відмовитися від автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння.
«Маємо шанс раніше це зробити (заборонити паливні автомобілі. — Ред.) і ми це будемо робити. Не дарма ж я сказав, що нам би ще й другу електростанцію побудувати», — цитата з виступу Лукашенко.
Лукашенко згадав, що Білорусь вже починає виробляти свої електромобілі. Нагадаємо, торік там говорили про плани почати серійне складання електромобілів на місцевому підприємстві «БелДжі», взявши за основу китайський електромобіль Geely Geometry A. Виробництво мало стартувати в 2021 році, але в кінці 2020-го директор «БелДжі» розповів про деякі технологічні труднощі, які ще належить вирішити. І поки оновлення щодо цього не надходило.
У 2021 році в Білорусі запустять складання електромобілів на основі китайської моделі Geely Geometry A з запасом ходу 500 км, до кінця року планують продати понад 1000 штук за ціною менше $28 600.
Нагадаємо, в 2017 році в Білорусі представили перший білоруський електромобіль на базі китайського седана Geely SC7. Тоді ж Лукашенко протестував Tesla Model S і доручив розробникам першого білоруського електромобіля рівнятися на його рівень.
У 2018 році в Білорусі стартувало складання китайських електромобілів Zotye E200EV з запасом ходу 220 км, а в 2019 роціу вчені Білорусі розробили відразу три електромобілі власної конструкції.
Також під час візиту на «Горизонт» Лукашенко також торкнувся теми майнінгу біткойнів, заявивши, що питання з дешевою електроенергією вирішено і тепер можна «клепати цю валюту».
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас