RU
 

Війська РФ за добу завдали близько 66 ударів по Харківщині

Текст: ,  11 квітня 2022, 10:45
0
242
Війська РФ за добу завдали близько 66 ударів по Харківщині
Фото: ГСЧС
Наслідки обстрілів на Харківщині

Постраждали Салтівка, П'ятихатки, Холодна Гора, Пісочин, Золочів, Балаклія, Дергачі. За добу рятувальники знайшли тіла шести загиблих.

 

Військові РФ за минулу добу, 10 квітня, завдали близько 66 ударів з артилерії, мінометів, РСЗВ по Харкову та населених пунктах області. Про це повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

За його словами, постраждали Салтівка, П'ятихатки, Холодна Гора, Пісочин, Золочів, Балаклія, Дергачі.

"Рятувальники ліквідували пожежі в будинках, складських приміщеннях та іншій цивільній інфраструктурі. Внаслідок обстрілів росіян постраждали цивільні – 11 загиблих, серед них – 7-річна дитина, 14 поранених. Медики Харківщини надають необхідну медичну допомогу та борються за життя поранених", - відзначив Синєгубов.

По області спостерігається активність ворожих літальних апаратів для розвідки. За добу ЗСУ знищили ворожий Орлан.

Глава ОВА також повідомив, що окупанти використовують міни відкладеної дії та закликав людей бути дуже обережними.

"Вони не спрацьовують одразу, тільки коли їх зачепить людина або спрацює інший фактор руху. Тому ще небезпечніше. Просимо громадян бути дуже обережними, не підходити до об'єктів, триматися подалі і по можливості сховатися в укриття. Не намагайтеся самостійно ліквідувати вибухові предмети, одразу дзвоніть за телефоном 101", - заявив Синєгубов.

Як повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у Харківській області, минулої доби рятувальники Харківського гарнізону ДСНС здійснили 61 оперативний виїзд, у тому числі 55 - на ліквідацію пожеж, половина з яких (28) була викликана обстрілами.

"За добу рятувальники виявили тіла 6 загиблих, які отримали смертельні травми внаслідок обстрілів (Холодногорський район – 2, Московський – 1, Індустріальний – 1, м. Пісочин – 2) та 2 постраждалих (Індустріальний район Харкова). На пожежах врятували 3 особи", - йдеться у повідомленні.

Пожежі, спричинені ворожими обстрілами, сталися майже у всіх районах Харкова, а саме: Київському (2), Московському (5), Індустріальному (3), Основ'янському (2), Холодногірському (2), Новобаварському (1) та Немишлянському (1) , а також Ізюмському (1), Чугуївському (1), Богодухівському (3) та Харківському (7) районах області.

Зазначається, що найбільша пожежа виникла 10 квітня о 10:35 у складській будівлі Київського району Харкова. Площа пожежі становила близько 1000 кв. Її ліквідували 3 відділення ДСНС.

О 17:29 пожежа виникла у будівлі ангарного типу в Харківському районі області. Площа пожежі становила близько 600 кв. Для його ліквідації було задіяно 5 одиниць техніки та 30 осіб особового складу ДСНС.

О 00:28 11 квітня пожежа сталася на даху 9-поверхового житлового будинку у Основ'янському районі міста Харкова. Площа пожежі становила близько 200 кв. З верхніх поверхів рятувальниками було евакуйовано 2 особи. Для ліквідації пожежі було задіяно 10 одиниць техніки та 50 осіб особового складу ДСНС.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби здійснили 54 виїзди для розмінування боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

Раніше повідомлялося, що РФ накопичує війська біля Сумщини та Харківщини.

На Харків скидають бомби на парашутах - мер



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Війна Росії з Україною
В Укренерго попередили про планові знеструмлення
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
Зеленський обговорив подальшу підтримку України з делегацією США
У Мінсоцполітики порадили українцям "працювати до останнього"
Зросла кількість атак на Курахівському напрямку
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: войнаХарьковская областьобстрел
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі