Документ vr025500-21, поточна редакція — Прийняття від 26.01.2021
Виберіть формат файлу для збереження:

ПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

26.01.2021  № 25-рш

Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Місто Банк"

Розглянувши пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства "Місто Банк" (далі - АТ "Місто Банк") та пояснювальну записку Департаменту банківського нагляду від 25 січня 2021 року, Правління Національного банку України зазначає таке.

Згідно з рішенням Правління Національного банку України від 14 грудня 2020 року № 735-рш/БТ АТ "Місто Банк" віднесено до категорії неплатоспроможних у зв'язку зі зменшенням нормативу достатності (адекватності) регулятивного капіталу та нормативу достатності основного капіталу АТ "Місто Банк" на 50 і більше відсотків від мінімального рівня, встановленого нормативно -правовими актами Національного банку України.

Виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 14 грудня 2020 року № 2086 "Про запровадження тимчасової адміністрації в АТ "Місто Банк" та делегування повноважень тимчасового адміністратора банку", згідно з яким з 15 грудня 2020 року запроваджено тимчасову адміністрацію та призначено уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію в АТ "Місто Банк" з делегуванням усіх повноважень тимчасового адміністратора АТ "Місто Банк". Строк здійснення тимчасової адміністрації - з 15 грудня 2020 року до 14 січня 2021 року (включно).

Виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення від 12 січня 2021 року № 25, згідно з яким було продовжено тимчасову адміністрацію в АТ "Місто Банк" на один місяць з 15 січня до 14 лютого 2021 року (включно). Відповідно до зазначеного рішення також продовжено повноваження уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на тимчасову адміністрацію в АТ "Місто Банк".

22 січня 2021 року Національний банк України отримав пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію АТ "Місто Банк" відповідно до плану врегулювання АТ "Місто Банк", затвердженого рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 12 січня 2021 року № 24, зі змінами, затвердженими рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 22 січня 2021 року № 71 (електронне повідомлення від 22 січня 2021 року № 38-1008/21).

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 77 Закону України "Про банки і банківську діяльність" (далі - Закон про банки) банк може бути ліквідований у разі відкликання Національним банком України банківської ліцензії за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Відповідно до частини третьої статті 77 Закону про банки Національний банк України приймає рішення про відкликання у банку банківської ліцензії та ліквідацію банку за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб протягом п'яти днів з дня отримання такої пропозиції Фонду.

Відповідно до частини третьої статті 44 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" (далі - Закон про гарантування вкладів) Національний банк України зобов'язаний прийняти рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку протягом п'яти днів з дня отримання пропозиції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про ліквідацію банку.

Ураховуючи вищезазначене, керуючись вимогами статті 15 Закону України "Про Національний банк України", статті 77 Закону про банки, статті 44 Закону про гарантування вкладів, Правління Національного банку України ВИРІШИЛО:

1. Відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "Місто Банк".

2. Департаменту банківського нагляду (Наталія Дегтярьова) та Департаменту ліцензування (Олександр Бевз) повідомити про це рішення АТ "Місто Банк", учасників АТ "Місто Банк" та надіслати це рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

3. Департаменту комунікацій (Галина Калачова) забезпечити оприлюднення повного тексту цього рішення з обґрунтуванням його прийняття на сторінках офіційного Інтернет-представництва Національного банку України з урахуванням вимог Закону України "Про захист персональних даних" та надати для опублікування в газеті "Голос України" або "Урядовий кур'єр" інформацію про оприлюднення повного тексту цього рішення.

4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника Голови Національного банку України Ярослава Матузку та директора Департаменту банківського нагляду Наталію Дегтярьову.

Голова

К. Шевченко

{Текст взято з сайту НБУ http://www.bank.gov.ua}



вгору