Нову уразливість виявлено у всіх процесорах Intel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нову уразливість виявлено у всіх процесорах Intel

Фінтех і Картки
1681
Дослідники з Вустерського політехнічного інституту в Массачусетсі і університету в Любеку (Німеччина) опублікували документ, в якому розповіли про нову уразливість процесорів Intel.
Уразливість отримала ім’я «Spoiler» і вона не відноситься до вразливостей Spectre і Meltdown, що означає повну беззахисність перед новими атаками на мікроархітектуру процесорів Intel.
Всі раніше випущені заплатки проти Spectre і Meltdown не будуть захищати від уразливості Spoiler. Найнадійніше від нового варіанту уразливості можуть захистити архітектурні зміни, але коли вони будуть реалізовані, не знає ніхто. За оцінками фахівців, у Intel на це може піти до 5 років.
Intel була попереджена про уразливість Spoiler в листопаді 2018 року, але видимих ​​зусиль для її усунення не зробила. Spoiler вражає всі процесори Intel Core, починаючи з першого покоління і у всіх операційних системах. Як і у випадку Spectre і Meltdown, проблема полягає в реалізації механізмів спекулятивного виконання команд, що прискорюють роботу ПЗ за рахунок випереджального виконання команд. У процесорах AMD і ARM атаку типу Spoiler дослідники не змогли реалізувати. Далася взнаки відмінність архітектур в галузі управління операціями в оперативній пам’яті і в кеші.
Уразливість Spoiler експлуатує буфер зміни порядку звернення або, англійською, MOB (Memory Order Buffer).
Основна причина для [появи] Spoiler криється у вразливій реалізації спекулятивної адресації, задіяної в пропрієтарній підсистемі пам’яті [процесорів] Intel, що призводить до прямих витоків часової активності внаслідок конфлікту фізичних адрес.
Використовуючи конфлікти адрес, зловмисник може отримати доступ до чутливої ​​інформації у вигляді паролів і інших даних в активних додатках. Для цього необхідно мати доступ до системи хоча б на рівні простого користувача для встановлення шкідливого ПЗ.
Уразливість Spoiler можна використовувати у вкладці браузера за допомогою коду JavaScript. Більш того, Spoiler може багаторазово прискорювати роботу браузерного експлоїта. Spoiler може в 256 разів прискорювати атаку за допомогою експлойтів Rowhammer. Ця атака передбачає запис в дозволені комірки DRAM з впливом електромагнітним полем на захищені комірки з метою перезапису в них даних.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас