ProZorro вперше проведе тендер на кошти Світового банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ProZorro вперше проведе тендер на кошти Світового банку

Казна та Політика
155
В системі ProZorro оголосили перший тендер для проектів, які втілюються на кошти Світового банку. Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.
Як зазначається, тепер закупівлі будуть проходити відкрито, і їх перебіг можна буде проконтролювати з моменту оголошення тендеру до підписання договору з переможцем.
«Міжнародні фінансові організації, включаючи Світовий банк, виділяють значні кошти на придбання товарів, послуг та робіт у рамках проектів, які вони фінансують в Україні. Деякі з цих закупівель відображаються на порталі в розділі «Новини», але через систему ProZorro досі вони не проводилися», – повідомляє прес-служба.
«З переходом цих закупівель в систему зросте не тільки прозорість і можливість контролю, але і конкуренція», – зазначають у МЕРТ.
Крім цього, перевагою вважається також можливість спілкування між учасниками та замовником в режимі онлайн-чату протягом періоду уточнень. Зараз потенційні учасники змушені ставити запитання в листах-запитах і отримувати відповідь таким же чином. Це ускладнює процес спілкування, робить його більш затягнутим і позбавляє можливості моніторингу діалогу з боку міжнародної організації.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас