15:40 17.07.2018

МОЗ достроково розірвало контракт з ректором Одеського медуніверситету

2 хв читати
МОЗ достроково розірвало контракт з ректором Одеського медуніверситету

Міністерство охорони здоров'я України достроково розірвало контракт з ректором Одеського національного медичного університету (ОНМУ) Валерієм Запорожаном у зв'язку з тим, що він не допустив комісію, яка прибула до університету для перевірки його діяльності на займаній посаді.

Згідно з інформацією, оприлюдненою на сайті відомства у вівторок, МОЗ неодноразово отримувало скарги від народних депутатів і громадських організацій стосовно "неправомірних дій ректора ОНМУ В.Запорожана і загалом щодо критичної ситуації, що склалася в університеті", у зв'язку з чим на 15-21 липня було ініційовано комісійну перевірку дотримання ректором статуту та умов контракту.

У міністерстві заявили, що В.Запорожан мав забезпечувати належні умови для роботи комісії і надати всі необхідні матеріали, проте після прибуття комісії до навчального закладу 16 липня ректор не допустив її.

"Такі дії ректора свідчать про відвертий саботаж і унеможливлюють подальшу роботу комісії. З урахуванням невиконання наказу МОЗ ректором ОНМУ і з метою забезпечення подальшої роботи комісії, МОЗ України прийняло рішення про дострокове розірвання контракту з Валерієм Запорожаном з 17 липня 2018 року", - зазначено в повідомленні відомства.

Як повідомлялося, в квітні Мінохорони здоров'я усунуло В.Запорожана від виконання службових обов'язків ректора, підставою для чого послужив складений співробітниками Національної поліції України протокол щодо адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією.

У 2015 році на В.Запорожана було скоєно напад, унаслідок якого ректор вишу потрапив до реанімації з черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку та іншими травмами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Проєкт постанови уряду про діяльність онлайн-сервісів цінових агрегаторів медикаментів буде доопрацьовано

Superhumans Center отримав EUR4,7 млн від МЗС Нідерландів для відкриття реабілітаційних центрів в Україні

До сфери управління МОЗ перейшли вже 16 обласних бюро судмедекспертизи

ТЧХУ надає послуги з ментальної та фізичної реабілітації

Компанія "Байєр" призначила нового керівника фармацевтичного підрозділу в Україні

Медгрупа ADONIS запустила програми реабілітації для демобілізованих співробітників компаній

Делегацію України на 77-му сесію Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я очолив міністр Ляшко

Кабмін дозволив використання канабісу в навчальних цілях, науково-технічній діяльності, виробництві ліків для застосування в медпрактиці

АПАУ прокоментувала повідомлення про нібито заборону роботи маркетплейсів

Петиція до Кабміну із закликом не забороняти сервіс Tabletki.ua набрала 25 тис. голосів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА