У 2020 зменшилися нарахування за опалення та гарячу воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2020 зменшилися нарахування за опалення та гарячу воду

Казна та Політика
539
За січень-жовтень цього року українцям нараховано за тепло на 3,9 млрд грн менше, ніж за аналогічний період минулого року. На це, зокрема, вплинуло те, що ціна блакитного палива, яке є сировиною для теплопостачальних підприємств, зменшувалась.
Про це повідомляє Мінрегіон.
У повідомленні зазначається, що протягом січня-жовтня 2020 року за послуги теплопостачання українцям нарахували 24,4 млрд грн, тоді як у такий же період 2019 року – 28,3 млрд грн.
Загалом за житлово-комунальні послуги без урахування природного газу та електроенергії за 10 місяців поточного року нарахували 53,8 млрд грн, що менше, ніж за аналогічний період торік – 56,1 млрд грн. У Мінрегіоні зазначили, що більшість підприємств теплопостачання надають послуги споживачам за тарифами, що встановлювалися у 2018 році.

Вісім способів заощадити на комуналці цієї зими

Зокрема, тепло та гаряча вода подаються в оселі українців, незважаючиь на те, що сума заборгованості населення за ці послуги достатньо велика. Заборгованість населення за ЖКП на 1 листопада 2020 року, за даними Держстату, становила 28,6 млрд, з них за теплопостачання – 16,7 млрд грн.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів надав можливість отримувати субсидію домогосподарствам, в складі яких є особи, які офіційно працюють за кордоном, а також спростив процедуру призначення допомоги для осіб без доходів.
  • Отримувачів субсидій контролюватимуть по-новому: з наступного року Міністерство фінансів буде перевіряти українців відразу після того, як вони подадуть заяву.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас