09:36 21.04.2020

Рада ЄС обговорить подальшу роботу з Україною

2 хв читати
Рада ЄС обговорить подальшу роботу з Україною

Міністри закордонних справ країн-членів ЄС на засіданні в середу обговорять, як Європейський Союз буде надалі продовжувати працювати з Україною.

Про це в понеділок за допомогою відео-конференції повідомив високопоставлений європейський дипломат, говорячи про розгляд українського питання на майбутньому засіданні Ради ЄС з питань зовнішньої політики, яке відбудеться в форматі відео-конференції 22 квітня.

"Ми проведемо стратегічну дискусію щодо України та Східного партнерства. Є два питання для обговорення: це конфлікт на сході країни і необхідні реформи, які повинні провести український уряд і президент Зеленський", - констатував він.

За словами європейського дипломата, Високий представник ЄС Жозеп Боррель доповість про ситуацію міністрам закордонних справ, у яких "буде можливість надати своє бачення щодо того, як ЄС продовжуватиме працювати" з Україною. "Наша політика чітка: ми хочемо бачити стабільну, мирну, незалежну Україну, (яка живе) в мирі з усіма своїми сусідами, і її шлях наближення до ЄС. Це - наша політика, але є конфлікт на сході, який заважає Україні в дійсно дуже просунутих соціальних і політичних програмах", - вважає він.

При цьому європеєць зазначив, що Росія "не допомагає" у вирішенні конфлікту на сході. "Президент України Зеленський зробив дуже хоробрі і політично важкі кроки, щоб росіяни підготувалися до миру на сході, але він не отримує відповідь, якої заслужив. Тому ми будемо обговорювати те, як ще більше підтримувати уряд України", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна" про можливі рішення за результатами засідання, високопоставлений європеєць констатував, що оскільки міністри зустрічаються у форматі відео-конференції, то "за визначенням, це - неформальна зустріч, тому не буде формальних рішень".

За його словами, обговорення українського питання повинно було відбутися ще в березні, "проте пандемія зробила це неможливим". "Ми проведемо ще одне (обговорення) пізніше", - повідомив дипломат.

Він також поінформував, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не братиме участь в цьому обговоренні, однак українська позиція буде представлена.

Торкаючись питання надання допомоги українському уряду, то, за словами європейця, зараз йдеться про допомогу в рамках боротьби з пандемією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА