ua en ru

Угорщина не виконала обіцянку змінити назву "уповноваженого по Закарпаттю", - МЗС

Угорщина не виконала обіцянку змінити назву "уповноваженого по Закарпаттю", - МЗС Фото: Василь Боднар (carpathia.gov.ua)

Домовленість про зміну назви посади була досягнута 31 серпня

Угорська влада не виконала домовленість про зміну скандальної назви "уповноваженого міністра по Закарпаттю". Про це заявив заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, передає "Укрінформ".

Так, він зазначив, що Будапешт не виконав ключову домовленість про зміну конфліктної назви чиновника, відповідального за допомогу угорцям Закарпатської області.

"Домовленості, які були досягнуті між міністрами під час телефонної розмови не виконуються. І тепер у нас виникає питання, як взагалі з угорською стороною домовлятися", - пояснив заступник міністра.

Нагадаємо, 31 серпня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в Угорщині змінять назву посади "міністра у справах Закарпатської області".

Раніше РБК-Україна писало, що в уряді Угорщини заснували посаду міністра, який відповідатиме за розвиток Закарпатської області України. Зазначалося, що тимчасовому повіреному у справах Угорщини в Україні Ласло Тата вручили ноту з вимогою роз'яснити рішення Будапешта створити посаду уповноваженого міністра у справах Закарпатської області.

МЗС України зажадало офіційних роз'яснень, оскільки в сферу компетенції уповноваженого віднесені частина суверенної території України.

Додамо, Міністерство закордонних справ України розцінює як неприйнятні останні заяви прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те, що він не вірить в євроінтеграційні наміри Києва.