16:00 24.08.2020

Уряд ФРН закликає не підвищувати "градус репресій" у Білорусі

1 хв читати

Уряд Федеративної Республіки Німеччина занепокоєний подіями в Білорусі і вважає неправильними дії місцевих правоохоронців стосовно опозиції, заявив офіційний представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

"Люди в Білорусі демонструють багато мужності. У них має бути можливість визначати майбутнє своєї країни. На наш погляд неправильно, що градус репресій режиму підвищується", - сказав він журналістам у Берліні в понеділок.

У свою чергу представник МЗС ФРН Крістофер Бургер сказав, що міністерство "уважно стежить за розвитком подій". "Ми закликаємо не використовувати насильство проти мирних демонстрантів, діяльність опозиції має бути забезпечено", - додав він.

У неділю в Мінську відбулася чергова масова акція протесту з вимогою перегляду офіційних підсумків виборів, згідно з якими перемогу здобув чинний президент Олександр Лукашенко. За оцінкою ЗМІ та Telegram-каналів, в акції взяли участь кілька сотень тисяч людей. За даними МВС Білорусі, участь в акціях взяли близько 20 тис. осіб. За підсумками недільних акцій міліція країни склала близько 80 протоколів про адміністративні порушення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА