19:29 29.05.2020

Двох співробітників спецслужб РФ підозрюють у підбурюванні громадян України до вчинення держзради

1 хв читати
Двох співробітників спецслужб РФ підозрюють у підбурюванні громадян України до вчинення держзради

За процесуального керівництва департаменту злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора на підставі зібраних доказів двом громадянам Російської Федерації повідомлено про підозру в підбурюванні громадян України до вчинення державної зради за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Офісу генпрокурора, про підозру повідомлено офіцеру 3-го оперативного відділу 316-го розвідувального центру Головного управління Генерального штабу ЗС РФ і працівнику ФСБ РФ.

"За даними слідства, співробітники спецслужб РФ у 2016-2019 роках залучили до конфіденційного співробітництва двох громадян України з метою збору відомостей військового характеру щодо Збройних сил України для проведення діяльності на шкоду суверенітету, територіальній цілісності, недоторканності та обороноздатності України", - йдеться в повідомленні.

В офісі наголошують, що встановлені факти вербування громадян України співробітниками спецслужб РФ свідчать про продовження ведення країною-агресором підривної діяльності проти України.

Максимальне покарання за інкримінованими росіянам статтями передбачено у вигляді позбавлення волі до 15 років із конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснює Головне слідче управління Служби безпеки України. Оперативний супровід забезпечує департамент контррозвідки СБ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Останнім часом окупанти лізуть колонами на Часів Яр, застосовуючи велику кількість бронетехніки - ОСУВ "Хортиця"

ОТУВ "Харків": Ворог намагається маневрувати резервами та продовжує оснащення своїх рубежів, але Сили оборони України цьому протидіють

На харківському напрямку втрати ворога минулої доби становили 174 особи, у Вовчанську та його околицях тривають жорстокі бої

Кабмін продовжив ще на 2 місяці відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА