RU
 

У ФРН не проти застосування вакцин з Росії і Китаю

Українська служба DW,  1 лютого 2021, 08:15
0
429
У ФРН не проти застосування вакцин з Росії і Китаю
Фото: dpa
Німеччина не проти вакцин з РФ і Китаю

Попри незадовільну ситуацію з правами людини в Росії й Китаї, в уряді ФРН не бачать принципових перешкод для застосування в ФРН вакцин від коронавірусу з цих країн, але після схвалення відповідними органами ЄС.

Федеральний міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Шпан (Jens Spahn) не вбачає принципових перешкод для застосування в ФРН вакцин від коронавірусу російських і китайських виробників. Про це Шпан сказав у інтерв'ю для німецького тижневого видання Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, оприлюдненому в неділю, 31 січня.

Німецький урядовець наголосив, що натепер ніщо не суперечить можливому застосуванню китайських і російських препаратів на території Німеччини. Утім, тут, за його словами, вирішальним фактором стане отримання передбачених в рамках європейського законодавства дозволів на застосування цих препаратів від європейських регулятивних органів.

"Якщо вакцина - безпечна і ефективна, незалежно від того, в якій країні її розробили, то, звісно, вона може допомогти в боротьбі з пандемією", - сказав Шпан.

Раніше в Берліні не раз критикували дії керівництва Росії і Китаю за незадовільну ситуацію з правами людини в цих країнах.

Обережний оптимізм щодо подальшого розвитку пандемії

Водночас міністр висловив обережний оптимізм щодо подальшого перебігу пандемії. "Другої річниці (нинішньої коронавірусної кризи. - Ред.) в такій формі не буде", - переконаний Шпан. "Протягом року ми загалом зможемо взяти пандемію під контроль", - додав він.

Як повідомлялося, нині у Європейському Союзі допущено до використання три види вакцин від коронавірусу - німецької фірми BioNTech та її американської партнерки Pfizer, препарат концерну Moderna зі США, а також вакцину фармацевтичної компанії AstraZeneca, розроблену в співпраці з Оксфордським університетом.

Угорщина першою в ЄС схвалила китайську COVID-вакцину

Джерело: Укранська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: вакцинаКитайпандемиявакцинация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі