14:43 28.01.2021

Більшість українців не готові брати участь у будь-яких акціях масового протесту - опитування

2 хв читати
Більшість українців не готові брати участь у будь-яких акціях масового протесту - опитування

Понад 57% українців не готові брати участь у будь-яких акціях масового протесту, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 4 до 8 грудня.

За даними досліджень, проведених КМІС, частка тих, хто стверджує, що не готові брати участь у будь-яких акціях масового протесту, протягом 2019-2020 рр. змінилася з 49% у 2019 р. на 57% у 2020 р.

Так, у грудні 2020 року в акціях протесту готові брати участь 38% дорослих жителів України. Зазначається, що порівняно з попередніми роками рівень готовності до участі в акціях соціального протесту відчутно знизився (на 10 процентних пунктів порівняно з 2019 р.).

Згідно з опитуванням, більшість українців не готові брати участь у будь-яких акціях масового протесту (57,1%), але готові вдатися до таких форм соціального протесту як участь у виборчій кампанії (15,8%), збір підписів під колективними відозвами (12,7%), санкціоновані мітинги та демонстрації (10%).

Водночас готовність населення взяти участь у санкціонованих мітингах і демонстраціях коливається з 11% у 2018 р. до 10% у 2020 р, а у несанкціонованих мітингах і демонстраціях зменшилася з 4% у 2018 р. до 2% у 2019 р., а у 2020 році становила 3%.

Зазначається, що найнижчий рівень готовності до участі в акціях протесту спостерігається у південному регіоні (62,6% не готові до протестів), найвищий - у центральному (52,2% не готові до протестів). У західному та східному регіонах ситуація практично не відрізняється (не готові до протестів 57,3% і 59,3% відповідно).

Згідно з дослідженням, понад половина опитаних жінок не готові брати участь у протестах (61,4%), серед чоловіків таких менше (51,9%). Також спостерігається, що рівень готовності до протестів у міського населення вище, ніж у сільського (39,3% проти 36,3%.)

Опитування проводилося методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Вибірка репрезентативна для дорослого населення України (віком 18 років і старше). До вибірки не належать території, які тимчасово не контролює влада України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. Під час опитування проведено 2001 інтерв'ю.

 Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 та з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує 2,4% для показників, близьких до 50%, 2,1% для показників, близьких до 25%, 1,5% - для показників, близьких до 10%, 1,1% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по критичній інфраструктурі Харкова, інформація про постраждалих уточнюється

Окупанти обстріляли Малоданилівську громаду Харківської області

САП і НАБУ повідомили ексголові «Полтавапаливо» про підозру в завданні майже 13 млн грн збитків

РФ атакує південні та центральні області України кількома групами ударних БпЛА

Кількість бойових зіткнень зросла до 102, найскладніша ситуація залишається на Куп'янському та Покровському напрямках - Генштаб

Війська РФ від початку доби використали 69 УАБів і понад 360 дронів-камікадзе для ударів по Україні - Генштаб

Окупанти атакують уздовж майже всієї лінії фронту, від початку доби було 82 ворожі штурми - Генштаб

За ексзаступника керівника Офісу президента Смирнова внесли заставу в десять млн грн

Гетманцев анонсує цілодобові пости і відеоспостереження на тютюнових фабриках

Міністри оборони України та США обговорили поточну ситуацію на полі бою та відновлення бойових бригад

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА