Китайські вчені створили з картону наноматеріал для очищення води від важких металів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські вчені створили з картону наноматеріал для очищення води від важких металів

Технології&Авто
311
Вчені з Китаю розробили наноматеріал з картонних відходів для очищення води від важких металів, пише агентство «Сіньхуа».
Інженери інституту природничих наук міста Хефей (провінція Аньхой, Східний Китай) при Академії наук КНР з’ясували, що наноматеріал дозволить не тільки переробляти побутові відходи, а й очищати водойми від домішок токсичних металів.
Отриманий з відходів картон під високим тиском і температурою покривається найтоншим металевим шаром, який витягує токсичні речовини з води і запобігає забрудненню біосфери.
Поки наноматеріал перебуває на стадії лабораторних випробувань, тому невідомо, коли його почнуть застосовувати на практиці. При цьому в останні роки водойми Китаю все частіше забруднюються важкими металами, особливо шестивалентним хромом. Попадання цієї речовини в організм може призвести до тяжких захворювань, в тому числі онкологічних.
Очищення води від домішку важких металів – одна з найактуальніших сфер у розробках екологів. Американські дослідники з Ратгерського університету розробили і успішно протестували особливий вид металоорганічних каркасних сполук, що світяться. Вони знаходять і усувають частинки важких металів у воді. Поки достовірно невідомо, коли це відкриття зможе бути вперше застосовано на практиці. Ймовірно, нова структура коли-небудь зможе використовуватися в фільтрах для очищення води або пристроях на зразок розумної пляшки Ecomo, яка аналізує воду на предмет забруднюючих речовин і миттєво її очищає.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас