16:01 19.06.2019

До ВР проходять п'ять партій, рейтинг "Голосу" Вакарчука сягнув 8,1% - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
До ВР проходять п'ять партій, рейтинг "Голосу" Вакарчука сягнув 8,1% - опитування "Рейтингу"

До Верховної Ради України проходять п'ять політсил, лідирує, як і раніше, партія "Слуга народу", свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" з 8 по 12 червня.

Так, згідно з опитуванням, якби парламентські вибори відбувалися найближчої неділі, за партію "Слуга народу" президента Володимира Зеленського готові проголосувати 47,1% тих, хто має намір голосувати й визначився з симпатіями (34,5% з усіх опитаних). За партію "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 11,1% тих, хто визначився (і 8% з усіх опитаних), за партію "Голос" Святослава Вакарчука - 8,1% респондентів (6% серед усіх опитаних).

Також долають прохідний 5-відсотковий бар'єр партії ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко (7,3% серед тих, хто визначився, і 5,2% всіх опитаних) і "Європейська солідарність" п'ятого президента України Петра Порошенка (5% серед тих, хто визначився, і 3,6% усіх опитаних).

Може подолати 5-відсотковий бар'єр і пройти до парламенту партія "Сила і честь" екс-глави СБУ Ігоря Смешка, яку готові підтримати 4,1% тих, хто визначився з симпатіями (3% всіх опитаних).

Партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка набирає лише 2,2% серед тих, хто визначився, партії Радикальна партія Олега Ляшка та ВО "Свобода" Олега Тягнибока - по 2,1% тих, хто визначився (всі три політсили набирають по 1,6% серед усіх опитаних респондентів).

За партію прем'єр-міністра Володимира Гройсмана "Українська стратегія" готові проголосувати 1,9% тих, хто визначився (1,4% всіх опитаних), за "Опозиційний блок" - 1,8% (1,3%), за ВО "Самопоміч" мера Львова Андрія Садового - 1,2% (0,8%). Рейтинг інших політичних сил - менше ніж 1%.

Також, згідно з опитуванням, понад половина респондентів вірить у те, що партія "Слуга народу" подолає 5-відсотковий виборчий бар'єр і потрапить до майбутнього парламенту. Близько 40% говорять так про партію "Батьківщина", третина - про партію "Опозиційна платформа - За життя", чверть - про партію "Європейська солідарність", кожен п'ятий - про партію "Голос". Серед прихильників політичних сил із порівняно високим рейтингом більше ніж 70% вірять у те, що їхні лідери потраплять до Верховної Ради.

Крім того, 77% опитаних висловили однозначну готовність узяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року. Ще 12% зазначили, що скоріше готові брати участь, 8% - не голосуватимуть, 3% - не визначилися.

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і старше шляхом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face). Було опитано 2 тис. респондентів. Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА